Zdravlje

Savjeti – 3 najbolje vrste vježbi za borbu protiv raka dojke

Napisao admin

Možete ga voljeti ili mrziti, ali ste ipak svjesni da je vježbanje dobro za vas. Ono pomaže da mozak dobije dovoljne količine kiseonika, pomaže srcu da pumpa više krvi, smanjuje stres te poboljšava vaš imunološki sistem.


Joga (Foto: Cure.ba)

Ako vam to nije dovoljno, studije pokazuju da vježbanje može pomoći u smanjenju rizika od raka dojke. Upravo tako: fizički aktivne žene imaju manji rizik od razvoja raka dojke u odnosu na neaktivne žene. Donosimo tri najbolje vježbe koje vam mogu pomoći da se zaštitite od raka dojke.

Hodanje

Ono može biti najlakša vježba za početnike, ali ono ne podrazumijeva kupovinu cipela u tržnom centru ili hodanje od prodavnice do prodavnice. Ako možete hodati pet kilometara i za to vam je potrebno pet sati, nećete vidjeti nikakve promjene. Da bi hodanje bilo “uspješno”, potrebno je da napravite do 10 000 koraka dnevno. Da, to je mnogo, ali želite rezultate, zar ne? Najbolji rezultati se postižu upotrebom trake za hodanje, odnosno trčanje. Nemojte pretjerati. Počnite sa 500 koraka dnevno i, kako budete dobijali kondiciju, tako povećavajte broj koraka sve dok ne dostignete cifru od 10 000 dnevno.

Joga

Ona je i odličan način da se riješite stresa. Dakle, dvije muve jednim udarcem  Ako nikada niste išli na časove joge, nemojte je praktikovati na “svoju ruku”. Vježbe joge mogu biti veoma zahtjevne te vi ne možete znati koje vam najbolje odgovaraju. Otiđite na početnički kurs joge prije nego se upustite u ovu zdravu avanturu.

Kružni trening sa tegovima

Trening sa tegovima u kombinaciji sa kardiovaskularnim vježbama (koji se dobija kada brzo prelazite sa jedne vježbe na drugu) sagorijeva više masti nego bilo koji drugi trening. To, zapravo, znači da nastavljate sagorijevati kalorije satima nakon što ste prestali sa treningom. Šta je bolje od toga?

cure.ba

Komentari

komentara