Zdravlje

Stvari koje pomažu – Ubrzajte nestanak herpesa

Napisao admin

Herpes je mali, bolni plik ispunjen tečnošću. Obično zahvata usne, predio oko usana i desni. Ovaj, nimalo prijatan plik nestaje sam od sebe u roku od nekoliko sedmica. Međutim, ukoliko želite da ubrzate njegov nestanak to možete uraditi pomoću prirodnih lijekova.


Usne (Foto: Cure.ba)

Matičnjak

Matičnjak je odličan prirodni izvor za liječenje herpesa, a poznat je po svojim antivirusnim svojstvima. Studije pokazuju da matičnjak može spriječiti razvoj herpesa i skratiti vrijeme iscjeljenja. Možete koristiti kremu od matičnjaka kako biste zaliječili herpes, a njena redovna upotreba može spriječiti buduće izbijanje herpesa.

Aloe vera

Gel od aloe vere je još jedan dobar izbor koji može ublažiti rane nastale od herpesa i pomoći im da brže zarastu. Gel nanesite na zahvaćeno područje, po potrebi, kako biste umirili nadraženu kožu i ubrzali zarastanje herpesa.

Propolis

Istraživanja pokazuju da propolis ubrzava zarastanje herpesa i pomaže da se smanji bol. Svakodnevno nanosite propolis kremu od 3% na bolno mjesto sve dok herpes ne nestane. O drugim zdravstvenim koristima propolisa saznajte ovdje.

Crni čaj

Crni i zeleni čaj sadrže polifenole koji poboljšavaju odbranu ćelija protiv virusa, uključujući i virus koji izaziva herpes. Crni čaj sadrži kofein što, takođe, može da spriječi razvoj virusa. Preporučena doza crnog čaja je jedna do četiri šoljice dnevno.

cure.ba

Komentari

komentara