Zdravlje

Odrasla osoba – Tokom života na brigu i nerviranje protraćimo pet godina

Napisao admin

Tokom života na brigu i nerviranje protraćimo pet godina. Odrasla osoba se oko nečega sekira u prosjeku dva sata dnevno.


nerviranje (foto:cure.ba)

Zabrinuti ste? Niste jedini! Prosječna odrasla osoba u toku dana protraći oko dva sata nervirajući se zbog najrazličitijih problema, od onih finansijske prirode, preko zdravstvenih do ljubavnih. Ukratko, nema mira. A najgore od svega je što se kasnije u nekom trenutku najčešće ispostavi da su naši strahovi bili neosnovani. 

Nerviranje samo po sebi i ne bi bilo toliko strašno, pa makar bilo i bezrazložno, da ono ne izaziva brojne druge posljedice. Anksioznost, na primjer, koja onda dovodi do prave “lančane reakcije”. Kad smo anksiozni, ne možemo da se skoncentrišemo ni na šta, pa ni na posao, onda nam se potrkade neka greška, pa se “žderemo” još više, muči nas nesanica, svađamo se sa partnerom ili članovima porodice…  

Zabrinutost ne rješava problem, samo ga pogoršava. Ako vas nešto muči, i sami znate da imate samo dvije opcije: da riješite problem (ako je moguće) ili da se pomirite sa situacijom (ako ne možete da riješite problem). 

Kad to imamo u vidu, prilično je neracionalno potrošiti pet godina života na sekiraciju…

 

 

cure.ba

Komentari

komentara