Magazin

Nama je teško s njima, ali njima je baš tako jedino normalno – Najiritantniji znak Zodijaka

Napisao H. H.

Svaki horoskopski znak ima neku “iritantnu” osobinu koju mu svi zamjeraju. Jedan znak specifičan je po tom pitanju i skoro pa nema osobe koja na njegov spomen neće komentarisati da “nikada nisu sreli komplikovaniju osobu”.

Znate li koji horoskopski znak nosi neslavnu titulu “najiritantnijeg”?

To je Djevica.

Iako i drugi znakovi imaju osobine koje nikome nisu po volji, izgleda da je potreba Djevice da zakomplikuje i najjednostavniju stvar na svijetu nadmašila sve njih, piše “Atma“…

Djevice vole puno analizovati, a prilikom donošenja odluke moraju biti upoznate i s najsitnijim detaljima.

Nepopustljive su, kritične i previše brinu, a upravo to osobe u njihovom društvu najčešće nervira.

Poznate su kao sitničave i pedantne osobe koje vole da je sve u savršenom redu, a ako im napravite nešto loše budite sigurni da to baš nikada neće zaboraviti i iskoristit će svaku priliku da vas podsjete na nepravdu koju ste im nanijeli.

Kod njih nema propusta. To ih vrijeđa, njima je nemoguće da se to dogodi. Njihov mozak je sličan Blizančevom što nije čudno kad znamo da njima vlada Merkur. Za razliku od Blizanaca koji su šašavi i zabavni, Djevice se ne znaju baš dobro zabaviti.

Oni jednostavno ne znaju skratiti. Ako sve ne objasne kao da nisu ništa rekli. Jako se uvrijede ako ih neko prekine. Pošto su užasno nervozni, počinju odjednom povisivati ton, do urlanja da bi objasnili do kraja što su započeli. Ne dozvoljavaju da budu prekinuti.

Fitilj im je jako kratak. Užasavaju se ljudske gluposti, bezobzirnosti, netačnosti, suprostavljanju… Njihovi živci su pretanki, a reakcije jako burne, velika su zlopamtila, iskopat će u nekom razgovoru detalje koje bi svatko zaboravio, ali Djevica nikada i nikako.

Njihovo pamćenje je fotografsko, matematički tačno. Posjedovanje ove jake logičke inteligencije ih dovodi do sukoba sa sobom i emocijama. Sve mora imati logike. A u emocijama je najmanje ima. Ovakve misli će ih zateći sjede glave. Ne znaju raščlaniti te nelogične stvari. U svemu u čemu nema logike, točnosti, Djevica gubi tlo pod nogama, tražeći oslonac.

Ne zna živjeti i hodati po nestvarnim, nerealnim stazama. Mora se sve znati i imati osnovu, početak, sredinu i kraj.

Očekuju i traže čistoću i točnost. A sami znaju biti aljkavi i netačni. Djevice najčešće kasne. Ovo se ne odnosi na posao, naravno, nego na sve ostalo.

Sa Djevicom će svako izgubiti. Nema šanse da budu nadjačani. Barataju podacima koje su upamtili i popakovali u nezaborav u svom mozgu. Mnoge umore svojom točnošću, ali Djevice ne umiju drugačije živjeti. Njihov um je sve sračunao i nema mjesta propustima. Jedino se tako osjećaju dobro. Nama može biti teško s njima, ali njima je tako jedino tako normalno.

Hipohondri su najčešće rođeni u ovom znaku.

Većeg papučarskog ponašanja nema nego kod Djevice i mazohistički uživaju u tome.

Novac jako vole, ali ne umiju s njim.

Naravno, Djevice imaju i puno pozitivnih osobina zbog kojih su osobama u svojoj okolini jednostavno nezamjenjive, čak i ako kada ih nerviraju.

U ljubavnim vezama vole do beskraja i natrag. Daju se bezrezervno, druge vole više od sebe, što umije začuditi kod ovog analitičkog uma.

Njihova ljubav je čista kao suza. Kada vole ne varaju. Za Djevice je to skoro kao nemoguća misija. Najrjeđe varaju osobe rođene u ovom znaku. Za njih to nema smisla. Tu uskače ona logika.

Užasno su nepovjerljive prema partneru. Guše ga, posesivne su i užasno ljubomorne. Ne postoji napornije biće od ljubomorne Djevice. Činit će sve one gluposti da bi došle do dokaza da li ih partner vara. Prisluškivat će razgovore, zvat će ih sto puta na dan. Tražit će da im se javlja, unajmit privatnog detektiva. Dok traje to ludilo, teško ih je gledati i slušati, ujedno i jako tužno.

Oni zaista ne vjeruju. Njihova sumnja od njih pravi budale. Iako svjesni toga, to je jače od njih i dok ne istjeraju stvar na čistac – ne odustaju. Kada saznaju istinu, mire se s njom, ma kakva bila. Oni su je samo željeli, da dokažu sebi i toj osobi da su u pravu.

Fantastično se snalaze u stresnim situacijama i pod pritiskom, praktične su, a svoje brige zadržat će za sebe i neće dopustiti da njima negativno utiču na druge ljude.

Snažne su, snalažljive i suosjećajne.

Instinktivno osjećaju loše raspoloženje drugih ljudi i uvijek su spremne pomoći im.

Nikada vas neće poštedjeti svoje brutalne iskrenosti i upravo zbog toga uvijek znate na čemu ste s Djevicama.

Komentari

komentara