Magazin

Kad žena Djevica voli: Sve prednosti i mane veze sa ovim horoskopskim znakom

Napisao H. H.

Žena Djevica je dama koja živi za ljubav…

Djevica je šesti znak Zodijaka i pasivan ženski zemljani znak promjenljiv, melanholičnog temperamenta.

Odgovorna je, brižna i vjeruje u pravu ljubav, praktičnu ljubav. Izuzetno je strastvena i intenzivna, i zahtjeva savršenstvo u ljubavnom odnosu, piše “Stil“.

Djevica žena teži da analizira situaciju, tražeći mane, jačanje slabosti, i istraživanje emocija. Ona je uvijek u ljubavi sa jednom osobom u isto vrijeme, i ne nosi njeno srce u rukavu, zavoljeće jako tek nakon što duboko izanalizira tu osobu. S obzirom na to da je sklona analiziranju, nekada toliko pretjera u tome da “guši” partnera nepotrebnim detaljima i sitnicama. Ponekad previše i brine o bližnjima, te se oni mogu osjećati sputano i psihički umorno.

Ovaj znak Zodijaka se osjeća najsigurnijom i najusklađenijom s energijom Svemira kada se ponaša u skladu sa dobrobiti svog organizma.

Djevica je komunikativna i inteligentna. Puna je ideja, a samopouzdanje i motivacija je uvijek guraju naprijed u realizaciju zacrtanog.

Šta očekuje od partnera?

Djevici je kod partnera bitna stabilnost, odanost i iskrenost. Ne vezuje se tako lako, ali kada izjavi ljubav, onda je sigurna da zaista voli.

Preferira duge veze. Partner Djevice uvijek može računati na to da će biti uz njega u dobru i zlu. Takođe, to očekuje i od partnera.

Najljepše se osjeća u vezi sa zemljanim znakovima.

Odana i brižna

Dejvicu je romantična u vezi, ali mora da dozvoli partneru da se izražava na svoj način, čak i ako za nju to nema smisla. Ako prihvati ljude kakvi zaista jesu, tada će biti imati bolju povezanost s partnerom.

Djevica treba da nauči kako da otvori svoje srce, te bude ranjiva, posebno ako je u romansi sa vodenim znakom (Rak, Škorpija ili Ribe).

Sa druge strane, ako uđe u vezu sa vatrenim znakom (Ovan, Lav ili Strijelac), trebalo bi da pokuša da bude spontana.

Djevica se najugodnije osjeća u društvu drugog zemljanog znaka (Bik, Djevica ili Jarac) , ali trebalo bi da iskazuje osjećanja.

Ukoliko uplovi u vezu sa vazdušnim znakom (Blizanci, Vaga ili Vodolija), Djevica treba da se trudi da bude strpljiva, odnosno da dozvoli partneru da sam dođe do nekih saznanja, prenosi astrologyanswers.com.

Pozitivne osobine:

inteligencija
intuicija
poštenje
pouzdanost
preciznost
strpljivost
darežljivost
opreznost
vjernost
fleksibilnost
Negativne osobine:

kritičnost
perfekcionizam
tvrdoglavost
pesimizam
sklonost osuđivanju
skeptičnost
nefleksibilnost

Komentari

komentara