Magazin

Žena u ovom horoskopsom znaku obara sa nogu: Ona je privlačna, inteligentna i pristaje samo na iskrenu ljubav

Napisao H. H.

Ona je precizna, snalažljiva, jedinstvena i odana – žena u ovom horoskopskom znaku je heroj koji živi za pravu ljubav!

Predana, snalažljiva, diskretno duhovita, marljiva, praktična, razborita, skromna, sramežljiva, precizna – sve je to žena rođena u ovom horoskopskom znaku. Njena životna misija je biti heroj i obarati druge ljude s nogu znanjem i intelektom.

Ona je – Djevica!

Djevicom vlada planeta Zemlja zbog čega je praktična i svoje misli bazira na stvarnosti, a ne mašti. Kroz život hoda s nogama čvrsto na zemlji koračajući graciozno i nježno u svojoj razboritoj stvarnosti.

Orijentisana na detalje ovo je ‘žena dinamit’ koja doslovno misli na sve i na koju se uvijek možete pouzdati. Svemu pristupa sistematski i voli planirane rutine. Slobodno vrijeme najradije provodi u dugim šetnjama u prirodi ili radeći u vrtu. Njena velika vrlina je da uvijek i svuda dolazi na vrijeme. Može se činiti hladnom i odsutnom, ali zapravo je sramežljiva i neodlučna.

Ljubav

Potpuno predana kada je u vezi, Djevica je pouzdana i lojalna te važe svaki detalj prije nego se nekom obaveže. Radije će biti sama nego sa pogrešnom osobom – ona ne traži samo onog pravog, ona traži onog savršenog. To ne znači da traži nekoga ko je savršen (jer takav čovjek ne postoji) nego nekog sa kim će se savršeno slagati. Detalji su joj važni i u ljubavi pa od svog partnera očekuje ‘začine’ poput cvijeća, mirišljavih svijeća i romantike.

Skromna i konzervativna u mnogim područjima života, Djevica voli da partner preuzme inicijativu. Stroga prema samoj sebi, važna joj je partnerova potvrda. Najbolje se slaže sa Škorpijom, Blizancima, Rakom, Bikom i Jarcem.

Prijateljstvo

Pouzdana i uvijek od pomoći, prijateljica Djevica biće tu za svaki važan događaj u životima svojih prijatelja. Takođe, nikada neće zaboraviti rođendane osoba koje su joj važne. Njena kritična priroda i praktična ličnost čine je prijateljicom koja zna dati odličan savjet, ali samo kada je se traži jer ona se ne ‘petlja’ samoinicijativno u tuđe stvari.

Kada joj se žele zahvaliti na pomoći njeni prijatelji trebali bi to napraviti na diskretan način Djevice su skeptične prema velikim gestovima i glasnim iskazivanjima emocija. Više cijene jednostavne i tiše iskaze zahvalnosti.

Izgled

Mladenačko ovalno lice, oštar i iskričav pogled koji analizira, duži nos, veliki, široki osmijeh, nježna brada, vitka linija, četvrtasta ramena, mala stopala fizičke su karakteristike Djevice. Kosa je obično smeđa, a oči sive ili boje lješnika.

Gornji dio glave obično je primijetno veći što se povezuje sa izrazito intelektualnim umom. Njena spoljašnjost uopšteno je upečatljiva i Djevice se nose vrlo dobro. Najveći fizički adut Djevice je njen dugi, vitki stomak.

Stil

Profinjenost i bezvremenska odjeća zakoni su kojih se Djevica nepokolebljivo drži. Obožava odevne komade u kojima će sa posla moći otići na ručak, večeru ili u večernji izlazak. Ono bez čega ne izlazi iz kuće je dezodorans jer ovaj otmjeni znak uvijek želi odisati svježinom. Koliko zapravo brine o svom izgledu, diskretna i samozatajna Djevica ne želi otkrivati svima i ne želi da svi to znaju.

Zemljane boje poput sive i žutosmeđe te mornarsko plava omiljene su joj boje. Njena garderoba puna je praktičnih i sofisticiranih komada, a otmjeno će isfurati i najležernije odjevne kombinacije. Ne voli ništa ekstremno, već jednostavno, praktično, suptilno i prilagodljivo. Nakit mora nadopunjavati kompletni izgled i podignuti ga.

Perfekcionistička narav Djevice posebno se odlikuje u šopingu.

Ona pažljivo provjerava da li sa artiklom koji joj se sviđa sve u redu, a njenom istančanom oku ništa ne može promaknuti.

Kada kupuje lako je možete zateći u prodavnici zdrave hrane jer Djevica pazi na ishranu i svoju vitku liniju.

Nije ni čudo da mnogi smatraju Djevicu – čuvarkom kvaliteta, prenosi “Zadovoljna“.

Komentari

komentara