slot online 2023

DANCE MUZIKA I ROCK HITOVI – Top deset pjesama idelnih za vježbanje

Napisao admin

Čak 29 posto vježbača naglasilo je da je pop muzika njihov "vjeran partner" u treningu, a osim nje odabiru i plesnu (dance) muziku, te rock hitove.


vježbanje (foto:cure.ba)

Ali grupa Queen i njihova pjesma Don't stop me now ipak je zaslužila naslov najbolje motivacijske pjesme kod fizičkih aktivnosti, potvrdilo je istraživanje Tesco Phone, firme koja je upravo lansirala novi model bežićnih slušalica idelanih za ozbiljne vježbače. Entuzijastični vježbači, njih 57 posto, priznalo je da im slušalice u ušima u mnogome pomažu održati visok tempo dok vježbaju, prenosi večernji.

Druga pjesma na listi je Eye Of The Tiger koja je proslavila grupu Survivor, a Tina Turner našla se na trećem mjestu s pjesmom The Best. Na četvrtom mjestu je I Don't Feel Like Dancing grupe Scissor Sisters, a na petom Call On Me švedskog DJ-a Erica Prydza.

– Rezultati istraživanja izražavaju način na koji sam koristio muziku dok sam trenirao. Muzika me poticala, jačala koncentraciju pomagala kod postizanja boljih rezultata – kazao je dizajner slušalica iT7 Ian Taylor, nekadašnji fudbaler Aston Ville.

Top deset pjesama idelnih za vježbanje:

1. Queen – Don't Stop Me Now

2. Survivor – Eye of the Tiger

3. Tina Turner – The Best

4. Scissor Sisters – I Don't Feel Like Dancing

5. Eric Prydz  – Call On Me

6. Irene Cara – Flashdance… What a Feeling

7. Lady Gaga – Born This Way

8. Katy Perry – Firework

9. LMFAO – Sexy And I Know It

10. Snap! – The Power

cure.ba

Komentari

komentara