slot online 2023

Devet načina kako izgubiti više kalorija vježbanjem

Napisao H. H.

POSTOJI nekoliko načina kojima možete povećati učinkovitost vašeg treninga. Uz samo male promjene u vašem vježbanju možete izgubiti puno više kalorija.

1. Intervalni trening

Intervalni trening ili visoko intenzivni trening smatra se jednim od najefikasnijih načina za brzo gubljenje kalorija i ubrzavanje metabolizma, piše healthandstyle.com. Ovakav trening uključuje ponavljane izvedbe visoko intenzivne aktivnosti isprekidane pauzama.

2. Super-setovi

Radi se o naprednoj tehnici za povećanje intenziteta treninga. Super-serija podrazumijeva kombinaciju dviju vježbi (nazovimo ih A i B), koje se izvode tako da odradimo seriju vježbe A, i odmah, bez odmora, odradimo seriju vježbe B. Ovo se smatra odrađenom super-serijom, nakon čega slijedi kratak odmor.

3. Kružni trening

Kružni trening je jedan od najboljih načina da se u kratko vrijeme dovedeš u fit formu. Kružni trening predstavlja trening svih velikih mišićnih skupina u sklopu jednog treninga.

4. Vježbanje na prazan želudac

Istraživanja su pokazala da je za najveći gubitak kalorija najbolje trenirati ujutro na prazan želudac. Ako niste jeli prije vježbanja, vaše tijelo nema mnogo ugljikohidrata u zalihama, što prisiljava tijelo da umjesto toga sagorijeva masti.

5. Kardio nakon treninga snage

Trening koji ima najbolje učinke na topljenje masnoga tkiva je onaj koji će i nakon završene aktivnosti održavati organizam u stanju topljenja masnog tkiva. Bolje je prvo napraviti trening snage, a nakon toga kardio, piše fitness.com.

6. Složene vježbe

Compound trening je složeni trening koji uključuju više zglobova i mišićnih sustava. Složenim treningom troši se više kalorija prilikom vježbanja.

7. Nemojte sjediti

Ako stojite na nogama dok vježbate ili ako šetate u pauzama od setova možete izgubiti nekoliko kalorija više.

8. Odustanite od pasivnog odmora

Pokušajte biti aktivniji dok se odmarate i prošetati, osim ako ne radite super-setove ili kružni trening.

9. Gubite kalorije i kod kuće

Pokrenite se i koristite stepenice umjesto dizala, prošetajte umjesto da se vozite, plešite, prošetajte psa, igrajte se s djecom, operite automobil…

Komentari

komentara