Zdravlje

Da li ste znali – Saznajte šta može poremetiti libido

Napisao admin

Sojini pripravci , kao i hrana bogata sojom sadrže estrogen koji može poremetiti libido.


Hamburger (Foto: Cure.ba)

Ako niste alergični na mlijeko, a volite okus sojinog mlijeka, pomiješajte to dvoje u omjeru jedan naprema jedan kako bi uravnotežili unos estrogena, savjetuje nutricionisti Maria i Brian Clement, autori knjige “Sedam tajni dugovječne seksualne vitalnosti”, prenosi 24sata.

Pržena hrana

Pomfrit, čips i pržena piletina sadrži puno trans masnih kiselina, koji usporavaju protok krvi u žilama jer uzrokuju taloženje masnoća na njihove stijenke. Tako usporavaju i cirkulaciju prema genitalijama, što uzrokuje slabljenje libida, dugoročno. upozoravaju Clementi.

Sladoled i sir

Previše mliječnih proizvoda u prehrani uzrokuje probavne smetnje poput grčeva i nadutosti, kao i osjećaja težine. Ako jedete puno takvih namirnica, pokušajte se ograničiti na tri mliječna obroka u sedmici i brzo ćete vidjeti rezultate, piše Yahoo Shine.

Alkohol

Prekomjerno ispijanje alkohola djeluje porazno na spolni nagon , a to se nerijetko primijeti tek nakon što smanjimo piće. Umjesto koktela, radije odaberite svježi voćni sok koji će vam dati energiju za seksi aktivnosti.

Hamburger i hot dog

Meso slabije kvalitete koje se obično stavlja u hrenovke i pljeskavice najčešće je prepuno hemikalija koje mogu uzrokovati hormonsku neravnotežu u tijelu. Odbacite prerađene namirnice iz svoje prehrane i usredotočite se na organsku hranu kao i organsko meso, savjetuju stručnjaci.

Krafne

Iako desert možete povremeno pojesti, svakodnevno jedenje krafni djelovat će loše na libido, zbog naglog porasta i pada glukoze u krvi.

Voda iz česme

Neke vrste vode iz česme mogu sadržavati sintetske hemikalije koje snižavaju nivoe energije, a posebno  testosterona kod muškaraca. Rješenje tom problemu je ugrađivanje kućnih filtera koji će pročistiti vodu.

cure.ba

Komentari

komentara