Zdravlje

JEZIVO – U Doboju kriju stotinu žrtava poplave u hali trgovačkog centra?

Napisao admin

Broju stradalih je svjedočila i Sarajka, koja je za Dnevni avaz rekla kako se leševi kriju u prostorijama jednog trgovačkog.


Poplave, Doboj (Foto: Facebook)

Dnevni avaz piše kako je Sarajka otišla u Doboj s paketima pomoći i navodi da je u hali jednog trgovačkog centra smješteno 100 leševa. U potpunosti vam prenosimo pisanje Dnevnog avaza.

Broju stradalih u Doboju čiji se leševi kriju u prostorijama jednog trgovačkog centra dosta je veći nego što to vlasti prikazuju, tvrdi to Sarajka (ime i prezime poznato redakciji op.a) koja je prilikom dostave pomoći ugroženom stanovništu ovog grada nosila hranu, lijekove, odjeću… Ona navodi da je u hali tog objekta smješteno 100 leševa te da se nesnosan smrad širi ovim gradom.
 

Ona dodaje da su na području tog grada leševi skupljani i sakriveni kako bi se od javnosti prikrila prava istina.

 

– Kriju mrtve. Čak su jednog čovjeka koji je radio u Općini otpustili jer je htio da ispriča istinu. Vojska RS brani pristup uopće tom dijelu. Sva pomoć koja se dostavlja mora se ostaviti na punktovima Crvenog križa, ili vojske. Bila sam tamo, ljudi su vidjeli leševe. Čak je i ljekarska ekipa bila upućena na mjesto gdje su leševi dovezeni. Doktori s Klinike Koševo bili su i vidjeli sve – tvrdi Sarajka koja je ovo uživo ispričala i u emisiji “Udri muški”.

 

Potvrdila nam je i da se nesnosan smrad širi ovim gradom, te da je veliki broj građana obolio od šuge i žutice…

 

– Veliki broj mještana obolio je od ovih zaraznih bolesti. Pitam se zašto svi šute? Gradom se ne može hodati koliko smrdi. To je strahota – kaže naša sagovornica.

 

Ona također tvrdi da u Janji ne daju Bošnjacima hranu koja je skupljena u humanitranim akcijama. Apelirala je na građane da ne idu u Doboj bez adekvatne zaštite. Dodala je da će sve što je rekla imenom i prezimenom ispričati i policiji ili vlastima. Ukoliko se ova informacija potvrdi broj stradalih u ovom gradu popet će se na 130 s obzirom da su nadležni izašli sa podacima da je broj pronađenih ljudskih leševa 30.

dnevni avaz

Komentari

komentara