Zdravlje

Upozorenje stranice koja je jedina prognozirala poplave – Sada prijeti veliki snijeg!

Napisao admin

Europa može imati velikih problema i sa snijegom ali i sa velikim kišama u razdoblju od tri do pet mjeseci unaprijed, posebno područja Sredozemlja, Balkana, područja oko Crnog mora kao i srednja Europa.


Snijeg (Foto: Arhiva)

Ovo je prognoza koju daju na stranici Vremenska prognoza za HR i BIH svakodnevna, čiji su meteorolozi postali šire poznati nakon što su u petom mjesecu, nekoliko dana pred katastrofalne poplave, jedini upozorili na ono šta se sprema.

– Grdno se varaju oni koji misle da je nemoguć američki scenarij ove zime u Europi. Kad je vrijeme u pitanju ništa nije nemoguće. Hoće li to baš pogoditi našu regiju sve ovisi o tipu pogoršanja – navodi se na stranici, koja je ranije navela da se može očakivati zima sa većom količinom padavina, ali nešto višom prosječnom temperaturom.

Za područje Balkana, ovi meteorolozi u iduća tri dana navode kako se u gorju te obalnim dijelovima Crne Gore i Albanije te Grčke može očekivati uglavnom sunčano i ugodno toplo vrijeme uz hladne noći i jutra uz mraz uglavnom u gorju.

– Na kopnu Balkana osobito u Srbiji, Makedoniji unutrašnjosti Crne Gore jutra maglovita i hladna uz mraz, tokom dana sunčana razdoblja. Puhati će slab do umjeren sjeveroistočni vjetar. Od srijede vjetar u okretanju na jugoistočnjak i južni vjetar – zaključuje se.

***

A prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske (DHMZ), u ponedjeljak se na Jadranu očekuje pretežno sunčano, na sjevernom dijelu povremeno s umjerenom naoblakom. U većem dijelu unutrašnjosti bit će oblačno i maglovito, ali se očekuju i sunčana razdoblja, osobito u gorju te u Slavoniji i Baranji.

– U nastavku tjedna zadržat će se stabilno vrijeme. U kopnenom području većinom magla ili niski oblaci, a sredinom dana i poslijepodne samo mjestimice sunčana razdoblja. Na Jadranu i u višem gorju pretežno sunčano. Vjetar slab, na otvorenom moru do umjeren sjeverozapadnjak. Temperatura bez znatnije promjene.

Ipak, prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, krajem tjedna bi trebalo doći do naoblačenja i kiše, koje će biti u gotovo cijeloj zemlji.

S obzirom da će temperature zraka biti u padu, ponegdje bi moglo biti i snijega. Bijele su pahulje najizglednije u četvrtak, a zasad su najavljene u Gorskom kotaru i Lici, ali i na području Banovine te zapadne Slavonije.

doznajemo

Komentari

komentara