Trudnoća i majčinstvo

Sreća djeteta zavisi isključivo od vas: Dobar roditelj nikad ne radi ovih 8 stvari!

Napisao H. H.

Ako želite da odgajite mentalno jako dijete, dobro zamaptite ove savjete

Dete se ugleda na roditelje u svemu, a naročito u prvim godinama života. Da bi dete bilo mentalno jako, i sami roditelji moraju to da budu.

Mentalna snaga je ono što deci pomaže da nauče da se nose sa neuspesima na pravi način. Ona im daje snagu da nastave dalje, čak i u najtežim trenucima.

To ne znači da nikad nećete pokazati svoje emocije, ali neka pravila ipak postoje. Dobar roditelj nikad neće raditi ove stvari:

1. Glume žrtve

Odbijanje, neuspeh i nepravda deo su života i deca to moraju da nauče. Dobar roditelj nikad neće tražiti razlog za neuspeh u nekom drugom i sažaljevati sebe.

2. Udovoljavaju previše deci

Ako se trudite da im ispunite baš sve želje i stvorite sve što zamisle, deca će odrasti u uverenju da baš svi tako trebaju da se ophode prema njima. To ubeđenje će ih skupo koštati kada se suoče sa svetom i malo odrastu. Budite umereni u tom pogledu, za njihovo dobro.

3. Dopuštaju strahu da diktira izbore

Decu ne treba držati pod staklenim zvonom. Pokažite im da je najbolji način da pobede strah da se suoče sa njim. Na taj način ćete odgajiti hrabre ljude koji su spremni da izađu iz svoje zone komfora.4. Štite decu od obaveza

Roditelji želi da njihova deca imaju bezbrižno detinjstvo, ali to ne znači da im ne treba odrediti neke obveze. Deca moraju da obavljaju kućne poslove i ostale dužnosti koje su primerene njihovoj dobi, jer će tako naučiti da budu odgovorni, pa će lakše podnositi obaveze u školi, a kasnije i na poslu.

5. Skrivaju loše stvari od dece

Tuge i porazi su deo života zato dopustite deci da iskuse i ta bolna osećanja. I to je način da razviju mentalnu snagu koja će im biti potrebna tokom života.

6. Osećaju odgovornosti za emocije svoje dece

Razveseliti decu kad su tužna i smiriti ih kad su uznemirena znači da preuzimate odgovornost za regulaciju njihovih osećaja. Deca trebaju da steknu emocionalnu kompetenciju kako bi mogla da nauče da upravljaju sopstvenim emocijama. 7. Sprečavju decu da pogreše

Ispravljanjem zadataka iz matematike, dvostrukom proverom da li su spakovali ručak i stalnim podsećanjem da izvršavaju svoje obaveze nećete im učiniti ni najmanju uslugu. Dozvolite deci da ponekad zabrljaju i pokažite im kako da uče na svojim greškama. To je način da postanu mudriji i da ojačaju mentalno,piše Stil

8. Mešaju disciplinu i kazne

Kazna nikao nije dobra. S druge strane, disciplina je sjajna stvar da naučite dete da postane mentalno jako. Disciplinom ga učite da u buduće pravi bolje odluke, dok će kazna samo izazvati revolt. Sa detetom se mora razgovarati.

 

Silahkan Berkunjung ke situs berikut

https://beytel.com/link-alternatif-login-panen77-slot-tergacor-hari-ini/
https://stmik-himsya.ac.id/
https://dolar138.bintara.sch.id/
https://dolar138.bintara.sch.id/
https://ptbprnbp25.co.id/
https://bagnex.com/
https://smartenginex.com/

Komentari

komentara