Trudnoća i majčinstvo

Želite bebu? – Stvari koje će vam pomoći da zatrudnite

Napisao admin

Kada pokušavate da ostanete u drugom stanju dugo vremena, a to vam ne polazi za rukom, prirodno je da ste razočarani. Većina parova očekuje da će brzo ostati u drugom stanju, međutim, to se ne dešava svima. Kada vam ne uspije iz drugog, trećeg puta, to već počne da ima psihološki uticaj na vas.


Trudnica (Foto: cure.ba)

Zato trebate znati popis stvari koje vam mogu pomoći da ostanete u drugom stanju. Ovdje su neke od stvari koje vam mogu pomoći u tome.

Kontrola težine

Morate obratiti pažnju na svoju težinu kada pokušavate zatrudnjeti. Prekomjerna tjelesna težina znatno smanjuje vaše šanse za ostajanje u drugom stanju. Hranite se zdravo.

Vježbajte

Neke vježbe vam mogu pomoći da opustite svoje mišiće i mogu uticati na vaše hormone. Nemojte raditi naporne vježbe koje stavljaju pritisak na maternicu.

Ovulacijski kalendar

Kalendar ovulacije vam služi da tačno izračunate kada imate najveće šanse da ostanete u drugom stanju.

Ovulacijske trake

Ovulacijske trake se stavljaju u vaginu. Ako traka pocrveni, znači da ovulirate i da je pravo vrijeme za vođenje ljubavi.

Prestanite pušiti

Pušenje povećava šanse za mogućnost izvanmaterične trudnoće, a također znatno smanjuje plodnost. Prestanite najmanje jednu godinu prije nego što želite ostati u drugom stanju.

Jedite hranu za plodnost

Neke namirnice pomažu da poboljšate plodnost. Omega-3 masne kiseline i obrani mliječni proizvodi su vrlo dobri za žene koje pokušavaju ostati u drugom stanju.

Smanjite stres

Stres je jedan od najgorih neprijatelja plodnosti. Dakle, morate smanjiti svoju razinu stresa ako pokušavate ostati u drugom stanju. Pokušajte meditirati i raditi druge tehnike opuštanja.

Testovi

Ako sve gore navedene tehnike ne uspijevaju, onda morate posjetiti liječnika i dobiti sve potrebne testove kako bi na vrijeme počeli sa liječenjem neplodnosti.

ljepota.ba

Komentari

komentara