Trudnoća i majčinstvo

Kako nam beba pokazuje ljubav

Napisao H. H.

Između sedmog i dvanaestog mjeseca beba će početi okretati glavu tražeći vas i nasmiješit će se kada bude vidjela kako ulazite u prostoriju u kojoj se i ona nalazi

Nekoliko je znakova kojima vam dijete govori da vas neizmjerno voli:
1. Beba vas gleda pravo u oči – ona se ustvari trudi zapamtiti vaše lice. Ona ne razumije svijet koji je okružuje, ali zna da ste joj baš vi važni i veoma potrebni.

2. Beba misli na vas čak i kada niste pored nje. Između sedmog i dvanaestog mjeseca beba će početi okretati glavu tražeći vas i nasmiješit će se kada bude vidjela kako ulazite u prostoriju u kojoj se i ona nalazi.

3. Vaše malo dijete pravi nered i ljuto je. Od vas traži da riješite problem, a to znači da ste samo vi osoba od povjerenja.

4. Kada padne i udari se ili kada je tužno, dijete trči ka vama tražeći utjehu. Mala djeca, uzrasta od dvije do tri godine, ne mogu do kraja razumjeti značenje riječi “volim te”, ali njihova djela govore više od riječi.

5. Vaš predškolac vam poklanja cvijet koji je sam ubrao, srce koje je sam nacrtao, svjetlucavi kamenčić iz bašte ili neku drugu sitnicu.

6. Vaš predškolac traži od vas dozvolu ili odobrenje da nešto uradi. Počinje bivati kooperativniji u kućnim poslovima. Često tokom dana traži priliku da vas impresionira.

  1. Sweet Bonanza
  2. http://www.medytox.com/-/slot-deposit-pulsa/
  3. https://yellowslate.com/assets/s

Komentari

komentara