Poslovni kutak

Savjeti – Tražite posao? Provjerite kako se pokazati u najboljem svjetlu

Napisao admin

Pronaći dobar posao u današnje vrijeme nije lahak zadatak. Pročitajte naše savjete kako bi se pokazali što bolje.


Posao (Foto: Cure.ba)

Biografija
Možda zvuči jednostavno no kako i u svemu ostalom i u ovom području postoje pravila kojih se treba pridržavati. Zato kada ga počnete pisati vodite računa od tome da životopis mora biti kratak i jasan.

Isto tako ne zanemarujte slobodne aktivnosti, volonterske poslove i praksu koju ste možda odradili u školi jer upravo ovi faktori mogu as razlikovati od ostalih kandidata s jednakim iskustvom i stručnom spremom.
Prije nego što pošaljete životopis pročitajte ga nekoliko puta kako biste ispravili pravopisne i gramatičke pogreške

Prije nego što pošaljete životopis pročitajte ga nekoliko puta kako biste ispravili moguće pravopisne i gramatičke pogreške koje ostavljaju dojam šlampavosti i brzopletosti, osobina koje poslodavac nikone ne želi kod svojih zaposlenika.

Odjeća
Nakon što se pismenim opisom vaših kvaliteta popnete na vrh ljestvice koja vam omogućuje predstavljanje licem u lice, ne zaboravite kako je prvi dojam najvažniji.

Birajte urednu i udobnu odjeću i izbjegavajte napadne boje, šminku i nakit, a najsigurnija kombinacija su sako te hlače ili suknja.

Neverbalna komunikacija
No ono o čemu vrlo malo ljudi razmišlja je javni nastup, odnosno komunikacijske vještine koje itekako mogu pomoći, ali i odmoći. Pokušajte kod kuće odglumiti situaciju razgovora i pritom vodite računa o sljedećim detaljima:
Kada uđete u prostoriju nikako nemojte zaboraviti pružiti ruku osobi s kojom razgovarate i pokloniti joj osmijeh, a što se govora tijela tiče: sjedite uspravno, tijelo okrenite prema sugovorniku i dok razgovarate gledajte ga u oči.
Izbjegavajte prekrižene ruke i gledanje uokolo jer takvim zatvorenim stavom o sebi šaljete negativnu poruku.

I za kraj kratki savjet koji bi trebali poslušati svi koji tragaju za željenim zaposlenjem: Budite prirodni i opušteni.

cure.ba

Komentari

komentara