Moda

Osvježite zimske dane – Hit karmin za ovu sezonu (FOTO)

Napisao admin

Kako nijedan make-up nije potpun bez ruža za usne, predstavljamo vam nijanse kojim ćete osvježiti i unijeti boju u hladne i tmurne zimske dane.


Karmini (foto: cure.ba)

POP-CRVENA. Djevojka koja nosi crveni karmin, skoro uvijek se odlikuje odvažnim stavom i ličnošću. Električno crveni karmin kombinuje se isključivo s minimalističkom šminkom.

MAT RUŽIČASTA. Mat ružičasta nijansa odaje stav bunta i vatrenog duha. Ovakva nijansa garantuje pažnju i dobru zabavu. Isti slučaj kao i sa crvenom nijansom – svako je može nositi na usnama, samo je poanta pogoditi pravu.

BEŽ. Uvijek dobar izbor, posebno ako naglasak želite da stavite na oči, odnosno smokye-eye koji je popularan tokom hladnijih mjeseci. Ponekad je teško pronaći pravu nijansu boje kože, koja ne vuče pretjerano na ružičasto.

LJUBIČASTA. Nijansa boje šljive izuzetno je popularna ove sezone. Posebno lijepo izgleda na djevojka ma tamnije puti. A idealan make-up za noćni život podrazumijeva kombinovanje ljubičastog karmina sa smaragdnozelenim, plavim ili tamnocrvenim sjenama za oči.

 

cure.ba

Komentari

komentara