Ljepota

PREKINITE ODMAH! Svakodnevne greške kojima BRUTALNO UNIŠTAVATE kožu

Napisao H. H.

Ako iznova i iznova radite ove greške, neće vam pomoći ni najskuplji kozmetički tretmani. Proverite da li radite nešto od ovoga, i ako da, pogledajte šta to čini vašoj koži.

Povlačenje voska s kože… Ovo je jako iritantno za vašu kožu i zato se nemojte iznenaditi kad vidite puno akni, uraslih dlačica i osetite grubu kožu. Depilirajte se najčešće svake tri nedelje ali optimum bi bio između četiri i šest.

NE SPAVATE DOVOLJNO

Osam sati sna, koliko se preporučuje, ne samo da će osvežiti vašu kožu, nego će je obnoviti i rehidrirati. Ako ne spavate dovoljno, vaša koža će s vremenom pokazivati umor i sivilo i začepljene pore. Odlazite na spavanje uvek u isto vreme i ne nosite telefon više u krevet.

NOSITE TEŠKU ŠMINKU

Pravi put do začepljenih pora i kože koja ne diše. Laganih pudera danas barem ima u izobilju na tržištu, a ako i imate neku nepravilnost na licu, samo je sakrijte s malo korektora.
NE OPUŠTATE SE

Ne samo da stres uzrokuje sivilo kože, akne i osipe, nego i bore od grčenja lica. Naučite se opuštati: joga, kuvanje, igra s ljubimcem, šetnja – puno je načina da ublažite stres, još samo da vi počnete raditi neku od njih…

PRETERUJETE SA ŠEĆEROM

Šećer uništava kolagen, što rezultira obešenom kožom. Kad vas sledeći put ulovi želja za slatkim, zadovoljite je voćem, a ne bombonima.

STALNO MRŠAVITE I GOJITE SE

Često nabacivanje a zatim gubljenje težine može uzrokovati slabljenje vezivnog tkiva vaše kože, što rezultira strijama i obešenom kožom. Održavajte svoju težinu stabilnom, a i ako imate pokoji kilogram viška, zavolite ga i nemojte se zabrinjavati zbog toga.

DUGO SE TUŠIRATE TOPLOM VODOM

S vremena na vreme vruć tuš i nije loša zamisao, ali ako to prečesto radite, skidate gornji sloj epiderme, zbog čega koža može postati suva i perutava. Kada pod tušem vaša koža počne dobivati crvenu boju i svrbeti, vreme je da izađete iz tuša, ma koliko uživali.

Komentari

komentara