Ljepota

Trik od 60 sekundi za blistavo čistu kožu

Napisao H. H.

Stručnjaci otkrivaju trik od 60 sekundi koji može da pomogne da napokon imate blistavo čistu kožu licu!

Na društvenim mrežama i od poznatih ličnosti se može čuti toliko savjeta za njegu kože, da je već stvarno teško znati šta “radi”, a šta bi moglo čak i da vam uništi kožu.

Estetičarka Najamka Roberts-Smit, međutim, ima jedan stvarno dobar savjet, sa kojim su saglasni i dermatolozi.

Savjet je jednostavan: “Kada perete lice tonikom, radite to prstima i masirajte tonik na licu 60 sekundi”.

Ona tvrdi da jedino na ovaj način tonici za čišćenje lica zapravo mogu da ispune svoju svrhu, odnosno da očiste kožu, omekšaju je i izbace sebum. Tako će se, tvrdi ona, poboljšati tekstura kože, postaće glatka i vremenom će se smanjivati bubuljice.

Ako vam se čini previše dobro da bi bilo istinito, znajte da dermatolozi potvrđuju njen savjet.

“Tonici u sebi sadrže hemikalije koje razbijaju supstance na površini kože, kako biste lakše mogli da ih isperete. Tako da, ovo pravilo od 60 sekundi daje proizvodu dovoljno vremena da razbije prljavštinu, masnoću ili šminku na vašem licu”, kaže dermatolog Bav Šergil.

Osim toga, masiranje tonika prstima 60 sekundi nije dobro samo za uklanjanje prljavštine.

“Pranje lica 60 sekundi ili duže ima brojne prednosti – masiranje je dobro jer stimuliše limfni sistem, pomaže da se riješite otečenosti kože lica, jača mišiće i podstiče proizvodnju kolagena”, kaže dermatolog Luiza Skot.

“Jedan minut pranja lica je savršen jer pore na koži moraju da se otvore kako bi se koža očistila”, kaže dermatolog Debora Mičel, čiji su klijenti i Viktorija Bekam, Gvinet Paltrou, vojvotkinja Kamila…

Ona ističe da je, pored toga što ćete tonik utrljavati cijeli minut, jako važno da izaberete tonik koji odgovara vašem tipu kože.

Za osjetljivu kožu, preporučuje tonik bez mirisa, parabena i sulfata, onima sa masnom kožom preporučuje nekomedogeni gel ili kremu.

Komentari

komentara