Ljepota

Šta jednu damu čini lijepom!

Napisao H. H.

Energija koju žena nosi u sebi privlači muškarca više nego lijepe usne ili duge noge…

Kada se za jednu ženu kaže da je lijepa, ne misli se samo na crte lica i boju očiju. Ta riječ je moćnija od bilo kog drugog atributa kojim možemo da opišemo jednu damu. To je riječ koja mnoge žene tjera na razne plastične operacije i dijete, atribut kojem svaka pripadnica ljepšeg spola doživotno teži.

Ljepota je mnogo više od fizičkog izgleda, a iako se ne zna jasna granica između lijepe i seksi provokativne žene, postoje određene stvari koje jednu ženu čine lijepom više nego bilo šta drugo.

1. Ženu bolje definišu njene strasti nego izgled

Žena koju pokrećiu njene strasti, stvari koje je okružuju, ciljevi i težnje u životu, ljepša je od bilo koje ljepotice sa savršenim crtama lica. Energija koju nosi u sebi privlači muškarca više nego lijepe usne ili duge noge.

2. Lijepa žena ne juri tuđu pažnju, ali je nesvjesno pridobija

Privlačnost lijepe žene ogleda se u tome što se ona ne trudi da privuče nečiju pažnju i da bude svakog trenutka u centru zbivanja. Ona je samouvjerena i skromna, što ostavlja utisak misteriozne dame, koja samim tim okupira više pažnje nego bilo kakav namjeran i isforsiran gest.

 

3. Ona zna kako da komunicira

 

Pamet je seksi i promišljene riječi mogu da budu najjači afrodizijak. Žena koja umije da se izražava i zna da komunicira, i uz to bude maksimalno prirodna, san je svakog muškarca.

 

4. Nezavisna je i samostalna

 

Žena koja čvrsto stoji na svojim nogama i kojoj ne treba potvrda od drugih da je vrijedna pažnje, primjer je samouvjerene žene. Samopouzdanje je ključ stvarne ljepote. Njoj treba ljubav, a ne muškarac iza kog bi se sakrila.

 

5. Drži jezik za zubima

 

Ne postoji ništa intrigantnije od žene koja ne priča na sav glas o svojim ličnim stvarima i koja nepotrebne riječi zadržava za sebe. Misterioznost je tajna privlačnosti.

 

6. Mari i za druge, ne samo za sebe

 

Ima li išta gore od sebičluka? Ljepota se krije u onima koji brinuo i o drugima, čak i više nego o sebi.

 

7. Otvorena je

 

Lijepa žena sebe ne ograničava. Ona je otvorena za nove ideje, ljude i mjesta. Njena ljepota se ogleda u otvorenosti uma i smjelosti za nove poduhvate.

 

8. Ima čistu dušu

 

Lijepa žena vas privlači svojom dušom i srcem, a ne sjajnom kosom i dobrim parfemom. Ono što ona ima u sebi tera vas da poželite da svakog trenutka budete kraj nje.

 

9. Pokazuje svoje pravo lice

 

Nema ništa loše u preparatima za uljepšavanje. Ne znači da je nenašminkana žena ljepša od one sa mejkapom, ali ne treba da vam šminka bude maska za skrivanje. Lijepa žena se šminka radi sebe, ne stidi se da izađe bez mejkapa i ne smatra da je šminka ključ njene ljepote.

10. Jednostavno, lijepa žena ima to nešto u sebi

To je nešto posebno što lijepa žena posjeduje, nešto što jednostavno ne znate u koju kategoriju da svrstate, nešto za šta prava riječ ne postoji.

Komentari

komentara