Ljepota

Trener koga svi žele – Ženski Mou: Ljepotica u štiklama…(FOTO)

Napisao admin

Žena fudbalski trener, pa još u muškoj konkurenciji je stvar koja je nepojmljiva za skoro sve muškarce.


Tihana Nemčić (Foto: 24sata.hr)

Sve te tabue razbila je 24-godišnja Tihana Nemčić, koja je postala prva žena trener jednog muškog fudbalskog kluba u Hrvatskoj. Nalazi se na čelu NK Viktorija iz Kloštra Vojakovačkog pokraj Križevaca.

Lijepa Tihana već deset godina igra za ženski klub Dinamo Maksimir, standardna je hrvatska A reprezentativka, trenira žensku U-17 reprezentaciju i djevojčice iz kluba Velika Gorica, a uz sve to stigne da igra futsal u muškoj ekipi iz Zagreba.

– Diplomirala sam smijer fudbal na Kineziološkom fakultetu i dobila trenersku licencu. To su saznali u NK Viktoriji i ubrzo smo dogovorili saradnju. Ako su žena i muškarac jednako kvalifikovani za trenerski posao, ne vidim zašto ne bih ušla u svijet muškog fudbala – rekla je Tihana za potal 24sata.hr.

Tihana tvrdi kako kao glavni trener ima potpunu slobodu kreiranja igre, kao i da se momci koje trenira razumiju u fudbal, ali da još puno mogu da napreduju.

– Veselim se svakom treningu, a momci me slušaju, ne stvaraju nikakve probleme. Baš smo odlična ekipa, svi zajedno želimo da napredujemo, i da budemo u vrhu Prve županijske lige – rekla je lijepa Tihana, kojoj je san da upozna zvijezdu PSG-a i švedske reprezentacije Zlatana Ibrahimovića.

cure.ba

Komentari

komentara