Ljepota

Čišćenje lica – Riješite se mitesera na prirodan način

Napisao admin

Miteseri su zatvorene pore na licu koje se pojavljuju zbog pretjeranog lučenja sebuma lojnih žlijezda u kombinaciji sa nečistoćama koje dolaze u dodir s licem.


čišćenje lica (foto:cure.ba)

Najčešće se javljaju u području T-zone (područje čela, nosa i brade) i to kada koža pojačano luči sebum zbog žlijezda lojnica koje su tu najgušće smještene. Miteseri u porama reagiraju sa kisikom te poprimaju crnu boju. Osim viška sebuma, mitesere također može uzrokovati višak hormona, iznimno toplo i vlažno vrijeme, te “teški“ make-up koji na licu ostavlja masni film.

Stručnjaci kažu da nije moguće trajno ukloniti mitesere i to upravo zbog sebuma kojeg koža kontinuirano luči, no ipak pravilnom njegom lica mogu se znatno smanjiti i lice će dobiti zdraviji izgled.

Pored velikog izbora profesionalnih preparata dostupnih na tržištu odlučili smo se na prirodne preparate koje možete sami pripraviti kod kuće:

Piling od meda i limuna

Pomiješajte med, sol i sok od limuna te nanesite smjesu na lice. Masirajte laganim kružnim pokretima 5 do 10 minuta. Za izuzetno masnu kožu u smjesu ubacite dvije žlice jogurta.

Maska od bjelanjka

Električnom miješalicom od bjelanjka jaja napravite čvrstu pjenu. Nakon toga dodajte dvije žlice kukuruznog brašna te smjesu nanesite na lice. Ostavite da djeluje 30 minuta i isperite toplom vodom. Rezultat će biti vidljiv odmah – nježna i  mekana koža bez mitesera.

Maska od krumpira

Izribajte krumpir u posudu, dodajte malo vode i smjesu nanesite na lice. Ostavite da djeluje 10 minuta i nakon toga isperite. Krumpirova maska će pomoći kod čišćenja dubinskih mitesera.

 Bosiljak

Nekoliko listova bosiljka stavite u vodu, prokuhajte te pustite da se ohladi. Zatim dobro natopite vatu otopinom te nježno obrišite lice.

Limun

Limunovim sokom namažite lice i ostavite da djeluje preko noći. Ujutro lice isperite toplom vodom.

Ne zaboravite da će istiskivanje mitesera, spavanje s šminkom na licu ili prekrivanje teškim puderima neprikladnima vašoj koži samo pogoršati postojeće stanje.

cure.ba

Komentari

komentara