Ljepota

Led – Njega kože nakon ljetovanja

Napisao admin

Nakon odmora provedenog na moru koža po pravilu bude ispucana, iziritirana i suha te će joj najviše goditi njega ledom, koja efikasno rješava sve navedene probleme. Kada led dodirne našu kožu, krv ubrzano pojuri, pore se skupljaju, metabolizam ubrzava, obrazi nam se zarumene, eventualni otoci splasnu, koža postaje elastičnija, a vi u trenu izgledate i osjećate se svježijim i mlađim.


njega lica (foto:cure.ba)

Pomoću leda također se možete njegovati i sami u svom domu, a možete i isprobati i posebne profesionalne tretmane unošenja aktivnih sastojaka pod kožu i to na jako niskim temperaturama, čak do -18° C.  No ono što stručnjaci toplo preporučuju su hladne maske od leda. Postoje još brojni načini kako se njegovati pomoću leda, a ovdje smo za Vas odabrali nekoliko zanimljivih i jednostavnih kura ledom:

Napravite čaj od kamilice, te, nakon što ste ga ohladili sipajte ga u posudu za led. Nakon što se kockice zamrznu, tretman ćete obaviti tako što ćete kockicu leda od kamilice umotati u pamučnu gazu i time lagano kružiti licem nekih 5 minuta. Nakon toga pomoću vate, koju ste natopili mlijekom također masirajte lice u trajanju od 5 minuta. Nakon ovog tretmana koža lica će vam biti smirena i manje bolna. Isti tretman se može primijeniti i za umirivanje iritacije nakon depilacije.

Ledena voda od riže će vam izbijeliti kožu i ublažiti mrlje i pjege nastale od sunca. Isperite dobro rižu i kuhajte je u većoj količini vode. Kada bude mekana, procijedite je, a vodu zaledite u posudi za led. Koristite je za masažu kao u prethodnom primjeru sa kockicama zamrznute kamilice i to 3 dana za redom.

Zamrznuti sok od limuna ili grejpa zateže kožu i skuplja pore. Ocijedite 1/2 limuna ili grejpa u čašu prokuhane i ohlađene vode, te zaledite u posudi za led. Zamrznutim kockicama možete masirati lice 10–15 minuta.

Listove aloa vere stavite u kesicu i držite u zamrzivaču 11 dana. Nakon toga iz njih iscijedite sok. U međuvremenu skuhajte čaj od kadulje. Na pola šalice kadulje idu 2–3 žličice soka od aloa vere. Dobivenu mješavinu zaledite u posudi za led a poslije kockicama masirajte lice. Ova ledena mješavina je savršena za masnu kožu i liječenje akni.

Zamrznuti sok od lubenice je odlična zamjena za tonik. Ocijedite sok od lubenice, procijedite te zaledite u posudi za led. Nakon što temeljno očistite lice, istrljajte ga ovim hladnim, mirisnim tonikom.

cure.ba

Komentari

komentara