Ljepota

Čistite lice maramicama za skidanje šminke? Žalit ćete što neke stvari niste znali ranije

Napisao H. H.

Jednostavna uporaba i činjenica da vam ne treba hrpa proizvoda da biste uklonili make up, razlozi su zbog kojih će mnoge žene izabrati baš maramice za svoj “naj” proizvod za čišćenje lica.

Jednostavnije metode nisu uvijek i najbolje rješenje, posebice ako se radi o našem zdravlju. Svaka žena zna koliko je bitno ukloniti make up i očistiti lice na kraju dana kako bi koža “prodisala” i revitalizirala se tijekom noćnog sna, piše “Vecernji“.

Upravo stoga maramice za čišćenje lica čine se kao odlično rješenje. Jednostavna uporaba i činjenica da vam ne treba hrpa proizvoda da biste uklonili make up, razlozi su zbog kojih će mnoge žene izabrati baš maramice za svoj “naj” proizvod za čišćenje lica. No, dermatolozi upozoravaju da budete oprezni. Prije kupnje svakog proizvoda pročitajte sastojke na deklaracijama. Dugotrajnom uporabom maramica za čišćenje lica možete naštetiti vašoj koži.

Dermatologinja Archana Sangha iz Virginije, pojasnila je za HuffingtonPost da maramice ne čiste lice u potpunosti, odnosno, uklanjaju samo dio masnoće i nečistoća. Većina žena se neumiva nakonuporabe maramica jer smatraju da je njihovo lice čisto, no to za posljedicu ima, nakon nekog vremena, začepljenje pora kože lica koje mogu dovesti do upalnih procesa, stvaranja prištića, akni i sl. Maramice i sadrže više sastojaka koji mogu biti agresivniji za kožu, u odnosu na klasične proizvode za čišćenje lica koje morate isprati s vodom, stoga se na vašoj koži lica mogu pojaviti i alergijske reakcije, iritacije, osipi i sl, poručuju dermatolozi.

Komentari

komentara