Ljepota

Savjeti – Kako našminkati oči (FOTO)

Napisao admin

Kako se najbolje nanijeti make up na oči. Iako možda na to odmah ne obratite pažnju, ali u većini slučajeva šminkanje očiju je dio make-up rituala koji nam oduzme najviše vremena. Sjenila, olovke za oči, tuševi, maskare, i još mnogo toga – jednostavno zna ponekad biti previše; pogotovo ako niste baš sigurni u ono što radite.


šminkanje (foto:cure.ba)

Činjenica je da nitko ne želi napustiti kuću izgledajući poput klauna. Upravo iz tog razloga odlučili smo se napisati par savjeta o tome kako pravilno nanijeti make up na oči, što bi moglo biti od velike pomoći, osobito za početnike ali i za svakoga u potrazi za nečim novim.

Odaberite adekvatnu paletu boja – Sukladno vašem tipu kože, boji očiju, boji kose, odaberite odgovarajuću paletu sjenila. Postoji nekoliko osnovnih pravila koja se primjenjuju prilikom odabira. Sjetite se gradiva o komplementarnim bojama koje ste učili još u osnovnoj školi te ga ponovite jer se komplementarne boje međusobno ističu pa isto vrijedi i kada je u pitanju isticanje boje očiju. Stoga, pri naglašavanju boje očiju, bitno je pronaći najsličniju nijansu u krugu boja te naglasite bojom koja se nalazi točno nasuprot te boje::

Nabavite potreban “alat” – Ako ste se ikada pitali kako profesionalci mogu nanositi šminku na oči s tako malo pogrešaka, a s tako čudesnim rezultatima, uzmite u obzir da su za to, među ostalom, zaslužne prave alatke. Tako da ćete i vi morati nabaviti prave alatke, u koliko se u buduće želite šminkati poput profesionalca. Investirajte u nekoliko dobrih četkica, u dobru i kvalitetnu šminku za oči te kvalitetan odstranjivač.

Koristite podlogu za sjenilo – Kako bi se šminka na oči lakše nanijela te kako bi dulje ostala na oku jako je bitno nanijeti podlogu (bazu). Podloge odnosno baze sprječavaju blijeđenje i nabiranje sjenila, te ga čine iznimno postojanim. Osim toga, boja sjenila bude intenzivnija.

Prve slojeve sjenila nanosite prstima – koristite svijetle tonove u vrlo tankim slojevima te ih razmazujte vrhovima prstiju kako bi se što prirodnije stopili s kapkom. Kasnije, prilikom nanošenja tamnijih tonova koji oku daju dimenziju možete upotrijebiti kombinaciju četkica.

Ne zaboravite na tuš (ili olovku) i maskaru. Naravno da je svima jasno kako je nanošenje sjenila tek jedan korak prilikom šminkanja očiju. Tu su još i olovke za oči, tuševi te neizostavne maskare. Svi ovi proizvodi uistinu od vašeg oka mogu napraviti čudo. Samo budite pažljivi i ne pretjerujte. Sigurno ne želite da vam trepavice budu zalijepljene i pune grudica osušene maskare ili da vam oči, nakon nanošenja tuša, izgledaju poput pandinih.

Uredite obrve – Odmah da napomenemo kako bez obzira koliko lijepo i precizno našminkali oči, ako vam obrve nisu uredne – ništa vam ne vrijedi. Stoga prije početka nanošenja šminke, budite sigurni da su vam obrve tip-top … i nemojte čekati zadnji čas da ih počupate, jer bi u tom slučaju moglo doći do naticanja i crvenila što nije dobar temelj za šminku.

Steknite rutinu – Kada je rutina u pitanju postoji ona dnevna – kreativna (uređivanje obrva, šminkanje..) i noćna rutina. Danju se poigrajte s šminkanjem očiju i odaberite način koji vam najbolje odgovaraju te ga se pridržavajte. Tako ćete uštedjeti i vremena i truda, osobito kada ste u žurbi. A za večernje sate ostavite one stvari za koje ne treba puno kreativnosti s obzirom da uvečer svi padamo s nogu od umora i iscrpljenosti. Uvečer jednostavno dobro očistite lice od šminke i nanesite njegujući kremu.

Pokušajte ne žuriti se – pogotovo dok ne “uhvatite” ruku. Ako se pitate kako se lijepo i profesionalno našminkati, šanse su, da se spremate na nekakav važan događaj doista velike . Stoga, za početak nemojte se žuriti, ili se možete dovesti u situaciju da opasno pogriješite prilikom nanošenja make-upa što bi značilo da ćete morati započeti sve iznova! Zato bez žurbe molim. Uživajte! Šminkanje je zabavno, pogotovo kada postupak ne morate stalno ponavljati.

Eksperimentirajte – pogotovo ako imate viška vremena. Dohvatite svoj neseser i budite kreativni. Pokušajte pronaći nove načine kako našminkati oči! Pogledajte neke tutoriale na web stranici MAC -a ili na YouTube kanalu ili pustite svojoj kreativnosti na volju. Možda je baš to razlog zašto se naziv “Paleta” koristi kod likovnih, ali i make-up umjetnika.

Zabavi te se – Šminkanje je zabavno! Naročito onaj dio gdje možete eksperimentirati na sebi, ili još bolje, na drugima. Sada nakon što ste pročitali ove male savjete o tome kako nanijeti make up na oči, možda ćete imati malo više samopouzdanja! Nanošenje šminke na oči može i mora biti zabavno, stoga se nemojte bojati. Igrajte se slobodno, a kroz igru ćete zasigurno puno toga i naučiti, ponajviše o sebi i o tome što vašem licu, vašim očima i osobnosti paše… u čemu se vidite, a u čemu ne. A što je najgore što vam se može dogoditi? Ako pogriješite i ne sviđa vam se izgled, imate samo upotrijebiti odstranjivač šminke i krenuti dalje.

cure.ba

Komentari

komentara