Ljepota

Tajne Kleopatrine ljepote: Ovako se njegovala najljepša vladarka ikada!

Napisao H. H.

Priče o Kleopatrinoj ljepoti i karizmi vjekovima ne prestaju da intrigiraju ljude širom svijeta. Legenda o njenoj ličnosti nastaviće da živi dalje kroz istoriju, a mi vam otkrivamo tajne Kleopatrine ljepote koje i vi možete isprobati.

Počnite sa ovih 10 predloga koji slede u nastavku, ako ste raspoloženi za kraljevski tretman, koji bez svake sumnje zaslužujete.

Kupka od mleka

Hipokrat je napisao kako je Kleopatra koristila mleko od čak 700 magarica kako bi se u njemu kupala. S obzirom da mleko u sebi sadrži mlečnu kiselinu, ono je odlično za kožu jer vrši blagi piling. Pošto verovatno nemate pristup povećem krdu, biće dovoljno da u kadu pored obične vode dodate oko 2 litra kozjeg mleka. A za potpuni Kleopatra tretman, nakapajte esencijalno ulje jasmina i sandalovog drveta, pa dodajte još šolju sirovog meda.

Nije tajna da je so odlično sredstvo uz pomoć kog možete odstraniti mrtve ćelije kože. I Kleopatra je to znala, pa je često koristila soli iz pećina i mora zbog kojih je imala baršunasto mekanu kožu. Za jači piling koristite krupnu morsku ili himalajsku so, u koju ćete dodati par kapi svog omiljenog esencijalnog ulja.

Matični mleč

Naučno je dokazano da je matični mleč izuzetno zdrav za organizam, a Kleopatra je znala da je dobar i za lepotu. On pomaže ćelijama da se obnavljaju, te tako potražite kreme u kojima je matični mleč jedan od glavnih sastojaka. Podočnjaci će vam se smanjiti, bore će krenuti da nestaju, a suva koža biće adekvatno hidrirana.

Ovako je zaista izgledala Kleopatra: Fatalna vladarka zavodila najmoćnije muškarce! (VIDEO)

Ružina vodica

Kleopatra ne samo da je volela miris ruže, već je ovaj cvet koristila i u kozmetici. Ružinu vodu nanesite u formi spreja na lice posle dnevnog tretmana. On će vam blago zategnuti kožu, tonirati je, osvežiti i ostaviti vas u oblaku prijatnog mirisa. Ovakvu ružinu vodicu možete i sami napraviti, tako što ćete šolju latica prokuvati u dve šolje vode, ostaviti da se ohladi, procediti, i to je sve

Maska od gline

Glina je svakako jedan od opravdano najpopularnijih sastojaka u maskama za lice. Kleopatra je odavno znala za njene blagodeti, a sada znate i vi. Ona odlično čisti kožu, izvlači prljavštinu iz pora i otklanja mitisere. Masku od gline koristite jednom nedeljno, a kada je nanesete na lice svakako ćete se osetiti kraljevski baš kao Kleopatra.

Ulje od konoplje

Ovo ulje obiluje proteinima i esencijalnim masnim kiselinama, što ga čini odličnim proizvodom za negu kože. Kao i Kleopatra, koristite ga da bi vam lice bilo hidrirano, a bore manje izražene. Još jedna prednost ulja od konoplje jeste ta što ga koža lako upija i što pomaže kod tretiranja nepoželjnih akni.

Sok od aloe

Izgleda da se Kleopatra bavila i medicinom, pa je imala recept koji je pomagao onima koji su imali problem sa gubitkom kose. Danas se neki od sastojaka tog recepta, kao što je katran, smatraju kontroverznim, pa vam umesto toga savetujemo da koristite sok od aloe vere. On se vekovima upotrebljava u tretiranju skalpa, pa dokazano poboljšava rast kose i kvalitet vlasi.

Šea puter

Zna se da je Kleopatra imala pristup sirovom, nerafinisanom šea puteru iz Afrike. S obzirom na pustinjsku klimu Egipta, logično je da je ovaj preparat pomagao u tome da koža ostane hidrirana i meka tokom suvih i toplih dana. Inspirisani ovim, potražite i vi kremu za telo sa šea puterom.

Sapun od loja

Poznato je da je Kleopatra redovno koristila razne sastojke u tretmanu lepote (med, maslinovo ulje, grožđe, jabukovo sirće, đumbir…) pa se tako na spisku našla i guščja mast. Verujemo da većina opravdano biva zgrožena idejom da se kupa životinjskom mašću, ali samo da napomenemo da takvi sapuni sadrže Omega 3 i vitamin B12, što je verovatno bio razlog da ih Kleopatra upotrebljava.

Pčelinji vosak

Od davnina pčelinji vosak se koristi u kozmetici, pa ga je i sama kraljica lepote Kleopatra, veoma volela. Ukoliko niste alergični na njega, slobodno koristite sve preparate koji ga sadrže u sebi, od balzama za usne, preko različitih krema, pa do maskare.

Komentari

komentara