Ljepota

8 stvari kojih se trebate odreći za lijepu kožu

Napisao H. H.

Izležavanje na suncu može biti itekako zabavno, no znanstveno je dokazano kako previše izloženosti sunčevim zrakama može uzrokovati bore i druge probleme s kožom

NIJE važno jeste li muškarac ili žena, jer svatko želi lijepu kožu.

A ako je to vaš cilj, nekih se stvari nažalost morate odreći. Evo i kojih.
1. Previše masna i pržena hrana
Ova hrana je često vrlo ukusna, no ima negativne posljedice ne samo za vašu kožu, nego i za vaše tijelo u cjelini.
2. Previše boravka na suncu
Izležavanje na suncu može biti itekako zabavno, no znanstveno je dokazano kako previše izloženosti sunčevim zrakama može uzrokovati bore i druge probleme s kožom. Zato se baš uvijek pobrinite da uz sebe imate kremu sa zaštitnim faktorom, čak i kada niste na moru.
3. Nedostatak sna
Možete vi imati najbolje kreme i šminku na svijetu, no kvalitetan san je važniji od toga, kada je u pitanju zdrav i lijep izgled kože. Vaše tijelo i koža trebaju taj noćni odmor, kako bi se odmorili te sakupili energiju koja im je potrebna za dalje. Ta se energija ujutro može vidjeti na vašem licu u obliku sjaja. Drugim riječima, nedostatak sna na vašoj se koži neće vidjeti samo kroz crne krugove ispod vaših očiju, već i kroz suhu kožu, bez sjaja.
4. Pušenje
Nikotin nije loš samo za vaša pluća, već i za vašu kožu, koju tako ostavlja dehidriranu te uzrokuje preranu pojavu bora.
5. Alkohol
Znamo da vam je pokoje alkoholno piće s vremena na vrijeme itekako potrebno, no uživate li u kojoj čašici previše – prečesto, i za alkohol morate znati kako je veliki krivac za dehidracijiu kože te ju čini da izgleda kao da je beživotna i bez sjaja. Osim toga, previše alkohola također može uzrokovati pojavu akni.
6. Nedovoljno vode
Vaša koža bit će sjajna i lijepa, ako ne zaboravite na onih 8 čaša vode dnevno, i to svakodnevno. Osim toga, pravilna hidratacija kože ovim putem, sprječava prijevremeno starenje i nastajanje bora.
7. Izbjegavanje povrća
Možda vam brokula ne zvuči tako dobro kao hamburger, no sjetite se kako zdrava prehrana može učiniti čuda za vaše zdravlje, tijelo i kožu. Dodajte više zelenila na svoj tanjur i dajte svom tijelu potrebne hranjive tvari, kako bi se ono osjećalo te izgledalo što bolje.
8. Stres
Znamo da je nemoguće izbjeći ga, no barem se pokušajte što manje uzrujavati oko nebitnih stvari i onih koje jednostavno ne možete promijeniti. Stres je veliki problem za vaše zdravlje i izgled pa kad god možete, izbjegnite ga.

Komentari

komentara