slot online 2023

Tajne Melanije Trump: Šta jede Prva dama kako bi ostala u formi

Napisao A. K.

Poznato je da je Michelle Obama sa svojim povrtnjakom i naglaskom na zdrav i raznolik tanjur pun povrća potaknula milione Amerikanaca da se zdravije hrane, ali o prehrambenim navikama Melanie Trump se jako malo zna, piše mashed.com.

Znamo da voli zdrav doručak, a najčešći njen prvi obrok u danu je zeleni smoothie.

Na svom Facebook profilu otkrila je i sastojke tog smootihija, a uključeni su špinat, celer, mrkva, borovnice i jabuke. Sve to izmiješa s jogurtom i sokom od jabuke ili narandže, doda maslinovo ulje, sjemenke lana te vitamin D i Omega-3 suplemente. Nije poznato da li sama sprema doručak, da li voli kuhati i da li koristi namirnice iz vrta Bijele kuće, prenosi “Index”.

Ako se probudi gladna i želi nešto zasitnije od zelenog smoothija, onda je njen sljedeći izbor – zobena kaša, piše magazin Health.

Melania svaki dan jede barem sedam komada voća, dio u svom omiljenom jutarnjem smoothieju, a ostatak svježe i neprerađeno. Zvuči puno, ali konzumacija pet ili više porcija voća i povrća na dan smanjuje izglede za ozbiljne zdravstvene probleme, među kojima srčani udar i rak, piše CBS News.

U gostovanju u showu Marthe Steward, Melania je priznala da je izbirljiva što se tiče povrća i da ne jede luk i artičoke. Premda se trudi jesti zdravu hranu, voli ponekad pojesti i dobar hamburger, a posebno uživa u čokoladi i sladoledu.

Melania ima izvrsnu figuru, zahvaljujući zdravoj prehrani i redovitom vježbanju (i genetici), ali tvrdi da ne drži dijetu. Nikad ne broji kalorije i ne izbacuje hranu iz jelovnika. Zdrave navike razvila je još kako model i pridržava ih se do danas. Kako je sama jednom objasnila:

– Ne držim dijetu. Volim jesti zdravo, jer tada se osjećam bolje i imam više energije – piše refinery29.com.

Komentari

komentara