Fitness i dijeta

Novi hit u Holivudu – ALKALNA DIJETA! Reguliši ishranu na ovaj način i budi VITKA kao Victoria Beckham

Napisao A. K.

Ona je samo jedna od poznatih dama koja se hrani na ovaj način…

O alkalnoj ishrani prve su počele da govore Viktorija Bekam, Dženifer Aniston, Gvinet Paltrou, Žizel Bundšen i Kirsten Danst. To je novi pristup ishrani, a one ga nazivaju tajnom njihove harmonije, savršene kože i neiscrpe energije.

Sistem su razvili nutricionisti Viki Edson i Nataša Koret. Dijeta je namenjena osobama koje žele da normalizuju kiselost tela kako bi se vratio indikator pH ravnoteže organizma u normu: od 7,35 do 7,45. Međutim, „neželjeni efekat“ takvog sistema hrane bio je stabilizacija apetita, bolja apsorpcija hranljivih materija i smanjenje težine, pod uslovom da se ishrana održava pola godine ili više.

Svaki proizvod daje kiselu ili alkalnu reakciju tokom varenja. Ako se narušava prirodna ravnoteža između nivoa kiseline i alkalnih sastojaka u telu, svi sistemi počinju da rade. Loše varenje, loše raspoloženje, gubitak energije i brz zamor – sve to nastaje zbog činjenice da vaša ishrana nije uravnotežena.

Suština ishrane je neverovatno jednostavna. Morate da organizujete dnevnu ishranu tako da je sačinjena 80% od alkalnih proizvoda, a samo 20% od kiselih.

Naravno, ako isključite so, šećer i alkohol iz ishrane, efekat će biti bolji ili će se manifestovati brže. Ali ako vam je ova ideja nepodnošljiva, ne brinite – ishrana će raditi na isti način.

Alkalna hrana (jedite onoliko koliko želite):

sveže prirodno mleko
crni beskvasni hleb
banane
spanać
kupus salata
celer
orasi
bilo koje vrste kupusa
povrće (bundeva, šargarepa, repa, krastavac, tikvica, kukuruz, slatka paprika)
voće (maline, lubenica, mango, urme, kruške)
nerafinisano biljno ulje

Kiseli proizvodi (što manje, to bolje):

alkohol
limunada, slatka gazirana pića
crni čaj
svinjetina
govedina
ćuretina
piletina
beli hleb
beli pirinač, heljda, zob
grožđe
suvo voće
kukuruz
majonez
buter
jaja
jogurt, sir
krompir bilo koje vrste
tofu
pečurke
konzervansi

Da, vegetarijanci će posebno ceniti ovu dijetu. Uz takvu štedljivu ishranu, izgubićete 4-5 kg mesečno, tako da nutricionisti i gastroenterolozi jednoglasno priznaju da ova ishrana nije samo efikasna, već potpuno sigurna.

Izvor: zenskimagazin.rs

Komentari

komentara