slot online 2023

KAKO SE RIJEŠITI PASIVNOSTI – Odaberite svoj način vježbanja

Napisao admin

Želite početi vježbati, ali ne baš posjećivati volite teretane? Nemate dovoljno vremena Ili imate osjećaj da ste toliko izvan forme da ne znate ni otkud biste počeli? Stručnjaci poručuju – ima nade, a sve što je potrebno je pronaći način vježbanja koji odgovara vašoj osobnosti, stilu života i formi.


Vježbanje (Foto: Cure.ba)

U nastavku je nekoliko savjeta i smjernica stručnjaka o pronalaženju programa tjelovježbe koji će vam odgovarati.
“Zabavljati se i vježbati je vrlo korisno jer je gotovo uvijek riječ o gotovo umjerenom intenzitetu, a osoba nema dojam obaveze”.

Počnite sa povećanjem aktivnost tokom dana, prošećite do radnog mjesta, krećite se i u uredu. “Nosite pedometar i svaki si dan za cilj postavite sve veći broj koraka, kako bite postigli razinu od 8.000 do 10.000 koraka dnevno”, savjetuju stručnjaci.
Najbolji način za postizanje tjelesne forme kod ludi koji ne vole vježbati sami su različite grupne vježbe i programi, a skupina će pojedince motivirati za pridržavanje pravilima i ustrajanje u aktivnostima. Jedna od najpopularnijih grupnih aktivnosti je ples, a trenutno je veliki hit zumba koja se može vježbati u gotovo svim fitness studijima. 
Kombinacija vrućih latino ritmova i jednostavnih vježbi osvojila je djevojke i žene, a ukoliko uz vježbanje želite poboljšati i plesno znanje razmislite o swingu, večerima salse, hip hopu ili društvenim plesovima. 
Uputite se u teretanu ili fitness studio i zakažite sat s profesionalnim trenerom, a korisno bi bilo da prethodno obavite doktorski pregled kako biste utvrdili razinu vaše tjelesne forme. Mnogi su privatnii treneri visoko obrazovani i iskusni te imaju razne priznate diplome i certifikate. Vježbe kroje prema individualnim potrebama i situacijama, a u najboljim teretanama možete čak zatražiti savjete od doktora i nutricionista. 
Nabavite male utege, bućice i vježbajte kod kuće. Kombinirajte takve vježbe snage s vježbama kondicije, poput čučnjeva, vožnje sobnog bicikla i sl. Ne zaboravite ni na gornji dio tijela i jačanje prsnih mišića i leđa, a poradite i na stabilizatorima trupa kako bi se održao pravilno držanje tijela. 
Potražite opcije tzv. cross treninga koji objedinjava vožnju biciklom, plivanje i trčanje. Bryant preporučuje mijenjanje glavne aktivnosti svakih šest do osamsedmica. “Umjesto da provedete 45 minuta na jednoj spravi, odradite na njoj 15 minuta, pa 15 na traci za trčanje i 15 minuta kružnog treninga, a sljedeći trening obavite u grupi”, savjetuje Bryant. 

Kako biste zadržali interes za vježbanje, pronađite ljude s kojima vam je ugodno vježbati, ali i družiti se. Korisno je povezati se sa skupinom ljudi, bilo da se radi o grupi s aerobika ili grupi s kojom vozite bicikl. To će vas motivirati da ne odustanete.

cure.ba

Komentari

komentara