slot online 2023

Nevjerovatno – I od vježbanja možete da se razbolite?!

Napisao admin

Odlazak u teretanu i fitnes centre ima i lošu stranu jer, prema istraživanjima, može da izazove neke bolesti.


vježbanje (foto:cure.ba)

Oko 74 ispitanika ankete Nuffield Healtha kaže da je imalo loša higijenska iskustva u centrima za vježbanje, najčešće sa znojavom opremom koju su drugi koristili. Takođe, oko polovine njih priznaje da su koristili stvari koje im ne pripadaju, poput peškira ili flašica s vodom. 

Nuffield upozorava da se zbog takvih uslova lakše može dobiti prehlada, čak i grip. 

“Neprijatno je kada dođete na neku spravu i vidite na njoj znoj druge osobe koja nije koristila peškir”, rekla je vođa centra koji je sproveo anketu, Sara Marš. Dodaje da se zbog nehigijenskih uslova množi više bakterija i stvara se podloga za razboljevanje. 

Te bakterije mogu izazvati ne samo povraćanje i proliv, već i respiratorne infekcije.

U anketi je učestvovalo dvije hiljade ispitanika, a 22 posto njih priznaje da zbog loših higijenskih uslova ili pretjeranog nudizma u svlačionici ne odlaze u centre za vježbanje. 

Osamnaest posto vežbača kaže da ide u teretanu kada pate od prehlade, dok je više od trećine priznalo da vježbaju bez dezodoransa ili čarapa na nogama, prenosi T portal.

Pratite najnovije vijesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android i iPhone aplikcije na vašim telefonima.

cure.ba

Komentari

komentara