Zdravlje

DRAMA U ZENICI, CIJELI GRAD SE DIGAO NA NOGE – Nakon škole nestala djevojčica…

Napisao admin

Djevojčica je “završila” u društvu komšinice uznemirenih roditelja, koji su za sve saznali prekasno, kad su već obavijestili policiju. Osmogodišnjoj djevojčici L.K. iz Zenice izgubio se svaki trag oko 15 sati, ispred škole koju pohađa, u centru Zenice. Na noge se digao “čitav grad”, ali se ispostavilo da je uzbuna bila nepotrebna.


Kako je javio “Zenicablog“, djevojčica je posljednji put viđena ispred škole “Edhem Mulabdić”, nakon okončanja nastave, a slučaj je prijavljen nekoliko minuta nakon što su roditelji doznali da je djevojčica izašla iz škole, ali se nije uputila ka kući…

 

Policija je odmah na terenu dobila nalog da posebno obrati pažnju ukoliko bilo šta primjeti. U trenutku nestanka ova plavokosa djevojčica je imala na sebi žutu jaknu i to je bio sav opis kojim se u tom trenutku raspolagalo.

 

Srećom, iz MUP-a ZDK smo oko 17.40 dobili službenu informaciju od portparola Aldine Ahmić da je slučaj nestanka uspješno riješen, odnosno da se radilo o – nesporazumu. Naime, djevojčica je “završila” u društvu komšinice uznemirenih roditelja, koji su za sve saznali prekasno, kad su već obavijestili policiju i sami se “digli u potragu”, piše “Zenicablog“…

 

U svemu ovome, otežavajuća okolnost je bila što je taj dan u Zenici utakmica reprezentacije, te je u gradu boravilo nekoliko hiljada ljudi “više”, pa su sve policijske snage posebno usmjerene na osiguranje javnog reda i mira na i oko stadiona Bilino polje.

 

Ipak, ova priča je vrlo brzo završena na sretan način, a u policiji kažu da su mnogo sretniji da su potrošili nekoliko sati na “rješavanje nesporazuma”, nego da se zaista radilo o nestanku.

zenica blog

Komentari

komentara