Zdravlje

Provjerite! – Ovih sedam znakova upozoravaju da s vašim hormonima nešto ne štima!

Napisao admin

Niz je simptoma koji vas upozoravaju na hormonalnu neravnotežu.


Hormonska ravnoteža jedan je od najbitnijih faktora dobrog zdravlja. Osobe koje pate od hormonalne neravnoteže mogu bolovati od niza bolesti koje život mogu učiniti prilično teškim. Niz je simptoma koji vas upozoravaju na hormonalnu neravnotežu. Obratite pozornost na ovih sedam stanja:

1. Stalni umor
Kada je razina hormona niska, jedan od najjasnijih simptoma je konstantan umor. Bez obzira koliko spavali, uvijek se osjećate umorno… Stoga, ako tijekom cijelog dana zijevate i čini vam se da biste mogli zaspati bilo kad i bilo gdje, provjerite razinu hormona.

2. Noćno znojenje

Noćno znojenje je jedan od najgorih simptoma hormonske neravnoteže. Kad regulirate hormone, znoj će prestati.

3. Promjene na koži
Primjetili ste da ste opet osuti prištićima iako su tinejdžerske godine odavno iza vas?

Najvjerojatnije patite od hormonalne neravnoteže. Ovo je jedan od jasnih i najlakše prepoznatljivih simptoma hormonalne neravnoteže.

4. Promjene na kosi
Kosa najviše osjeti hormonalnu neravnotežu. Ako primjetite da s vašom kosom nešto ne štima, možda su upravo hormoni krivac za promjene. No, osim kose i druge dlake na tijelu reagiraju na hormonalnu neravnotežu. Ako vam izrastaju dlake na mjestima gdje ih inače nema, i to je znak neravnoteže. Također ovaj problem uzrokuje promjene debljine dlaka na tjemenu – tanje su.

5. Neredovite mjesečnice
Ako vaša mjesečnica dolazi u nepredviđeno vrijeme, kasni ili rani – provjerite razinu hormona.

6. Emocionalni problemi
Valovi dobrog i lošeg raspoloženja koji dolaze i odlaze bez razloga mogu biti zbog hormonalne neravnoteže.

7. Metabolizam
Ako ne možete izgubiti neželjene kilograme bez obzira koliko malo jedete, problem mogu biti hormoni. Ali, oprez hormoni mogu biti u pitanju i ako naglo smršavite.

dnevno.hr

Komentari

komentara