Zdravlje

Nije ga htjela ubiti jer to donosi nesreću – Žena jedva preživjela ujed pauka! (FOTO)

Napisao admin

Jedna 41-godišnja žena sjedila je u svojoj dnevnoj sobi, gledala televiziju, kad ju je ujeo pauk za gležanj. Prvo se pojavila samo tačkica na mjestu ujeda, ali za nekoliko dana se pojavio otok veličine loptice za golf, a gležanj je postao ukočen i bolan.


Ugriz pauka (Foto: balkandzije)

Julie Roberts otišla je kod ljekara koji joj je dao antibiotike, ali je nakon nekoliko dana odlučila otići u bolnicu jer su se oko mjesta ugriza počeli stvarati mjehurići. Zadržana je u bolnici, a ljekari su se borili protiv paukovog otrova.
spider bite-Ljekari su rekli da je pauk mogao zatrovati moju krv. Zaista je bilo zastrašujuće. Jedva sam hodala i počela sam paničiti. Plik je postao ogroman, a bio je ispunjen žutim gnojem.

Julie je izjavila da se nikad nije bojala pauka, a ovog nije ubila jer kažu da to donosi nesreću.
-Ne mogu vjerovati da nešto tako malo može izazvati toliku štetu. Možete očekivati ovakve stvari u Australiji i Africi, ali ne i u Engleskoj. Bio je svjetlije boje, imao jako malo tijelo, ali zaista duge noge.

Toliko me boljelo, jednostavno nisam mogla vjerovati da tako mala stvar može uzrokovati toliku bol. Iako je prošlo više od tri sedmice, Julie još uvijek osjeća bolove.
-Osjećam se bolje, ali još uvijek me boli, a ostat će mi i ožiljak na gležnju. Sada se strašno bojim pauka, i prestrašena sam da bi se ovo moglo dogoditi opet. Imam malog sina koji voli skupljati insekte po cijelom mjestu. On ima samo 5 godina i prestravljena sam kad pomislim da bi se ovo moglo dogoditi i njemu.
Stručnjaci u Engleskoj su upozorili da se zbog blagih zima povećao broj crnih udovica.

balkandzije.net

Komentari

komentara