Zdravlje

Otečene noge su simptom ozbiljnog oboljenja

Napisao H. H.

Ovaj simptom može da ukaže na ozbiljno oboljenje čije su posljedice fatalne!

Simptomi koji ukazuju na srčani udar su bol u grudima, gubljenje daha ili pojačano znojenje, a malo ko zna za ovaj znak koji se primijećuje na nogama, piše “Lepa & srećna“.

Srčani udar nastaje kada je blokiran dotok krvi do srca, a tada srčani mišić postaje oštećen i život je ozbiljno ugrožen. Pored glavnih simptoma, na srčani udar ukazuju i otečene noge, zglobovi i stopala. Stručnjaci ističu da ukoliko srce ne funkcioniše pravilno, dolazi do skupljanja vode u ekstremitetima. Ovo stanje naziva se edem (otok) i tokom vremena može se pogoršavati.

Takođe, kada srce ne pumpa krv dovoljno brzo, krv je blokirana u venama i uzrokuje oticanje. Problemi sa srcem mogu ugroziti i rad bubrega tako što otežavaju bubrezima da ukone višak tečnosti i natrijuma iz tijela pa dolazi do oticanja i nadimanja. Međutim, simptomi za srčani udar često se razlikuju od osobe do osobe, ali ukoliko primijetite otečene noge i druge simptome koji ukazuju na probleme sa srcem, hitno se obratite ljekaru i sačuvajte svoje zdravlje i život.

Komentari

komentara