Zdravlje

Prirodan lijek protiv bolova od maslinovog ulja i soli

So i ulje - Srbijadanas.com
Napisao H. H.

Pomiješajte maslinovo ulje i so i nećete osjetiti bol narednih pet godina!

Kad većinu ljudi zadesi neki zdravstveni problem, odmah će posegnuti za lijekovima. Ovo nije uvijek dobra ideja, jer farmaceutski lijekovi ponekad dovode do propratnih efekata koji mogu da uzmu svoj danak. Zato se treba okrenuti prirodnim alternativama. One će vam obezbjediti isti efekat kao i tablete, ponekad čak i bolji, i naravno, nemaju štetne propratne efekte, piše “Stvar ukusa“.

Ovaj prirodan lijek koji možete napraviti sami pomaže kod osteohondroze, bolnog i frustrirajućeg stanja. Lijek je jednostavan i lako ga je napraviti, samo pratite uputstva.

Sastojci:

  • 10 supenih kašika visokokvalitetne soli
  • 20 supenih kašika nerafinisanog maslinovog ili suncokretovog ulja

Priprema:

Pomiješajte sastojke u staklenoj tegli. Zatvorite teglu i ostavite je na dva dana. Poslije dva dana, ovaj prirodni lijek spreman je za upotrebu.

Upotreba:

Lijek odmah po buđenju nanesite na pogođeno područje. Protrljajte ga po koži. Počnite sa dva ili tri minuta masaže, i polako povećavajte vrijeme na 20 minuta. Ovo vrijeme više je nego dovoljno, kažu stručnjaci. Kad završite, obrišite kožu mokrim peškirom.

Ako se javi slaba iritacija, možete na kožu da nanesete bebi-puder, koji će smanjiti neprijatan osjećaj.

Rezultati će vas oduševiti. Ovaj lijek će nakon deset dana stimulisati vašu cirkulaciju i regeneraciju mišića. Promjene ćete primijetiti nakon 8 do 10 dana. Nakon korišćenja ovog lijeka, definitivno će nestati i vaše glavobolje, a doći će i do dobre cirkulacije i sjajnog vida. Vaš metabolizam biće u odličnom stanju i bićete oslobođeni toksina. Moguće je da vam se nakon masaže vrti u glavi, ali vrijedno je rezultata. Ovaj tretman nema propratne efekte, i preporučuje se ljudima koji pate od glavobolja i drugih pomenutih problema.

Komentari

komentara