Zdravlje

masnoća vas odaje Mjesto na tijelu gdje imate salo govori o vašem zdravstvenom problemu!

Napisao H. H.

Mjesto na kom vam se kilogrami stalno nakupljaju govori o tome koji zdravstveni problem imate

Svaki tip masnoća govori o zdravlju. Iako je građa u najvećoj mjeri uslovljena genetikom, raspored masnoća govori više o našem zdravlju nego što mislimo.
Mjesto na kom vam se kilogrami stalno nakupljaju govori o tome koji zdravstveni problem imate.

 

Salo na stomaku

 

Stomak je vaše problematično područje, a ako on izgleda debelo uzrok je najčešće stres, pokazala je studija Univerziteta Jejl. Naime, veća izloženost stresu povećava aktivnost hormona kortizola, a salo na abdomenu ima više receptora za kortizol nego bilo koje druge masnoća na tijelu. Rješenja: Ne treba da prenaporno vježbate. Neka vaš izbor budu joga, šetnja. Smanjiće stres i salo na stomaku. Izbegavajte bijeli hljeb i tjestenine.

 

Jaki listovi

 

Ako su vam listovi gotovo jednake širine kao i bedra, a najčešće su posljedica nedovoljnog odmora nogu, buđenja usred noći i nedovoljne količine dubokog sna. Rješenja: Tri sata prije odlaska u krevet izbjegavajte bilo kakve oblike ugljene hidrate i šećer.

 

Salo na leđima

 

Masnoća koja se nakuplja na leđima češća je kod žena i znači da slabo varite ugljene hidrate. Rješenje: Maksimalna redukcija u prehrani i zamjena bijelog hljeba za onaj sa cijelim žitaricama.

 

Masnoća na rukama

 

Opuštene ruke koje primjećujete pokazatelj su da su vam ruke problematično područje. Vama se nakupljaju toksini u tijelu. Rješenje: Odlično rješenje za eliminaciju sala na rukama je bikram joga.

 

Naduveni obrazi

 

Ako imate okruglo lice, podbradak i prvi znaci debljanja vam se javljaju na licu, najvjerovatniji uzrok je zadržavanje vode. Rješenje: Smanjite unos alkoholnih pića i podstaknite cirkulaciju na tom području blagim kružnim pokretima nekoliko puta na dan.

 

Jahaći kukovi

 

Ako imate tanak struk i jaka bedra, za ovaj tip debljanja najodgovornija je genetika. Rješenje: Izbjegavajte sojine proizvode.

 

(Kurir,

 

Komentari

komentara