Magazin

Hvala vam što ste upozorili moje dijete! – Dječak gurnuo djevojčicu niz tobogan: Reakcija majke pokupila je aplauz na internetu!

Napisao admin

Caren Alpert bila je u praku sa sinom. Bila je zazuzeta njegovim drugarom koji je plakao i nije vidjela šta se dešava na drugoj strani parka kod tobogana.


Foto:arhiva

Njen sin je pokušavao da se popne na tobogan kada je jedna nepoznata žena počela da mu se obraća sa povišenim tonom. Caren joj je odgovorila otvorenim pismom na svom blogu. Poruka je bila prilično iznenađujuća:

Draga nepoznata ženo koja je disciplinovala moje dijete u parku danas,

Da raščistimo nešto. Dakle, danas je vaša ćerka pokušavala da se spusti niz tobogan? Ok, shvatam. I moj klinac je takođe pokušavao? Jednostavno. E sad, s obzirom da je vaša ćerka amater u ovome i trebala joj je vječnost da se popne, a ponekada bi stala na pola penjanja, moj sin nije imao drugog izbora nego da je prođe i ponekada je gurne pa bi ona i pala i bila sva osjećajna i počela da plače? Hmmm. Ok.

Sada, prije nego što počnem, samo želim da kažem da znam da sam trebala da budem tu kada se ovo dešavalo, ali nažalost bila sam na drugoj strani parka sa drugom mog sina koji je plakao. Tako da ne, nisam bila tu, ali da li vama to daje za pravo da disciplinujete mog sina? Da li vam to daje pravo da povisite ton na njega i kažete mu da prestane? Da li vam to daje za pravo da se ponašate kao osoba koja je glavna kada je u pitanju MOJE dijete?

Da! Daje vam za pravo!

Nisam stigla da vam kažem ovo danas, ali HVALA VAM. Kada se moje dijete ponaša užasno, a ja nisam u blizini iz bilo kog razloga, imate moju dozvolu da mu kažete da prestane! Ne kažem da imate pravo da ga dodirujete na bilo koji način ili da vičete nekontrolisano na njega (samo ja to smijem), ali molim vas imajte tu slobodu da mu kažete da prestane da bude takav i da sačeka svoj red. Ili ako se pentra naopačke po toboganu. Ili ako gađa kamenčićima. Ili ako govori ružne riječi. Ili ako se ponaša kao siledžija. Ili radi bilo šta što dosađuje nekome.

Jer iako možda niste njegov roditelj, vi ste odrasla osoba. To znači da ste pametniji od njega. Pretpostavljam da ima roditelja koji bi bili bijesni jer je neko nepoznat povisio glas na njegovo dijete, ali ne i ja!
Žao mi je što nisam bila tu da uradim svoj posao i hvala vam što ste to uradili u moje ime.

Iskreno,

Majka “onog” dječaka.

Sumnjamo da je žena u parku, ko god da je, očekivala da dobije ovo pismo. Ipak, podjeljeno je već više od 300.000 puta.

 

magazin.ba

Komentari

komentara