Magazin

Da li je ovo najskuplje vjenčanje u BiH – Bosanac na svadbu sina potrošio više od 50.000 eura

Napisao admin

Svadba koja konkuriše za jednu od najskupljih ikad organizovanih u glavnom gradu Bosne i Hercegovine održana je prošlog vikenda.


Edin Arslanagić (foto: doznajemo)

Kako javljaju brojni mediji, jednu od najskupljih svadbi u glavnom gradu Bosne i Hercegovini u 2013.  godini, pa i šire, prošlog vikenda u sarajevskom Holidayu organizovao je Edin Arslanagić, bivši direktor farmaceutske kompanije “Bosnalijeka”.

Svadba je organizovana za Edinovog sina Vedada, koji već dugi niz godina živi i radi u Atlanti (SAD), gdje se nalazi dosta velika zajednica bosanskohercegovačkih iseljenika.

Ipak, srce mladog Vedada nije osvojila neka Bosanka ili Hercegovka, već je snaha Edina Arslangić strana državljanka, tako da je ceremonija vjenčanja obavljena multilingvinalno – i na bosanskom i na engleskom jeziku.

Luksuzna svadba koštala je više od 50.000 eura, prema grubim procjenama koje su iznesene u javnosti, a do preciznih podataka nije bilo moguće doći.

Ali, za ilustraciju, samo za muziku, rasvjetu, ozvučenje potrošeno je više od 30.000 eura, jer su zvanice zabavljali popularni pjevač Halid Bešlić, grupa Zabranjeno pušenje i tuzlanska pjevačica Merima Džafić.

doznajemo

Komentari

komentara