Magazin

Nakon ranog proljeća snijeg zavejao planine u BiH i zabijelio brojne gradove

Napisao H. H.

Nakon sunčanih proljetnih dana, pad temperatura ponovo je zabijelio veliki broj gradova u Bosni i Hercegovini te nas podsjetio da ćemo još malo pričekati do dolaska ljeta.

Bijeli prekrivač najviše je zavejao bosanskohercegovačke planine, ali se spustio i u nizine. Tako i glavni grad naše zemlje ovog ponedjeljka odiše zimskim jutrom.

Kamere na Bjelašnici, Igmanu, Jahorini i Vlašiću prikazuju da snijeg i dalje pada na našim planinama. Prema najavama meteorologa, tako će se nastaviti i narednih dana, prenosi “Klix”.

Podaci Federalnog hidrometeorološkog zavoda prikazuju da visina snijega na Bjelašnici jutros iznosi 43 centimetra, u Bugojnu pet centimetara, na Ivan Sedlu sedam centimetara te u Zenici dva centimetra.

Temperatura zraka u BiH jutros se kreće između -6 i 0, a na jugu do 5 stepeni celzija. Najviša dnevna temperatura zraka danas će se kretati uglavnom između -2 i 4, na jugu od 5 do 9 stepeni celzija.

Oblačno vrijeme sa snijegom nastavlja se i u narednih dana kada je izgledno formiranje snježnog pokrivača od pet do 20 centimetara. Na jugu zemlje lokalno će padati slaba kiša, a očekuje se i pad temperature za još nekoliko stepeni. Meteorolozi najavljuju i jake udare vjetra.

Komentari

komentara