Magazin

Privucite bogatstvo u svoj dom uz pomoć Feng Šui drveta!

Drvo - Ilustracija
Napisao H. H.

Prema vjerovanju, drvo koje sami kreirate svojim rukama će vam donijeti sreću, jer ćete tokom pravljenja u njega utisnuti svoju energiju i pozitivno razmišljanje.

Koliko god da se vodimo mišlju da novac ne donosi sreću, moramo priznati da u našem svakodnevnom životu, on igra veoma veliku ulogu. Bez obzira da li ga imate malo ili mnogo, prepoznajete njegovu moć, značaj ili ne, novac vam može unijeti mir ili nemir u život. Prema Feng Šui filozofiji, da biste imali novac, morate ga voljeti, jer kao što ni energija ne ide kod svakoga, novac neće otići onome ko ga prezire, piše “Aura“.

Ako nemate pravilan odnos prema novcu i ne shvatate ga kao sredstvo koje vam može pomoći u dostizanju sreće i blagostanja, ne postoji magija na ovom svijetu koja će vam pomoći da popravite stanje na svom bankovnom računu. U slučaju da smatrate da ste zaista spremni da postanete bogati, onda vam takozvani Feng Šui novac može pomoći u tome.

Novac u svoj život možete privući na više načina, uz pomoć simbola i pozitivnih fraza koje izgovarate svakodnevno. Feng Šui nam govori da se bogatstvo u našim životima mora prikazati u više sfera, a ne samo u jednoj. Dakle, prema ovoj drevnoj filozofiji, bogatstvo nije samo materijalnog tipa, kao što ste mogli da pretpostavite, već se zasniva na duhovnosti i kulturi takođe.

Pored brojnih simbola koji privlače novac po ovoj filozofiji, stablo novca je ono koje najčešće srećemo. Ovo feng šui drvo idealno je za privlačenje više sredstava u vaš život, a ako ga pažljivo i pravilno postavite, pružate mu brigu i ljubav, vjerovatno ćete veoma brzo primijetiti njegove rezultate.

Naravno, kako je ovo digitalno doba u kom možete sve što želite poručiti preko interneta, isti slučaj je i sa ovim stablom, a mnogi učitelji ove filozofije govore da je stablo efektivno samo ako ga napravite sami. Prema njihovom vjerovanju, drvo koje sami kreirate svojim rukama će vam donijeti sreću, jer ćete tokom pravljenja u njega utisnuti svoju energiju i pozitivno razmišljanje.

Kako napraviti stablo novca?

Ovo drvo zapravo veoma lako možete napraviti sami, a sve što vam je potrebno jeste žica i nekoliko novčića, po mogućnosti kineskih koji imaju rupu u sredini. Takođe, crvena vrpca ili perlice su idealne kao dekoracija ovog drveta.

Što se tiče novca, na drvetu mora biti više od 100 apoena – ako imate deset grana, onda na svakoj od njih morate imati po deset novčića. Ukoliko ispoštujete ovo pravilo, vaše drvo će postati simbol prosperiteta i bogatstva, što ćete brzo osjetiti iz prve ruke.

Takođe, ovo drvo se mora naći u jugoistočnom dijelu vašeg doma, koji i jeste posvećen materijalnom blagostanju. Iako ovo drvo zapravo nije živa biljka, morate ga tako tretirati – ono mora biti na osunčanom mjestu i blizu izvora ili slike vode koji će simbolizovati zalivanje, i na taj način osnažiti i ubrzati rast vašeg novca.

Ne zaboravite da svom drvetu svakodnevno posvećujete pažnju. Ne dopustite da se oko njega sakupi lom ili napravi nered, i redovno ga čistite od prašine. Ono će biti uspješno i djelotvorno, samo ako se osjeti voljenim, baš kao što i prave biljke uspijevaju samo ako ih na pravi način njegujete. Iako vam možda ono neće riješiti sve finansijske probleme, svakako je dobar osjećaj da imate još nekoga u svom uglu dok se borite sa takvim nemilim situacijama.

Komentari

komentara