Magazin

Horoskopski znakovi koji nikada neće imati novca: Jedna greška će ih dovesti do prosjačkog štapa

Napisao H. H.

Sigurno poznajete jednu osobu koja više troši nego što zarađuje. Njihova finansijska organizovanost jednostavno ne postoji. Oni su uvijek bez dinara u novčaniku, sve otplaćuju na rate i dižu kredite za stvari koje im uglavnom nisu potrebne.

Osobe rođene u ova tri horoskopska znaka jednostavno ne znaju sa novcem.

Strijelac

Strijelčevima je bezbrižnost najveća mana. Oni nikada ništa ne planiraju, oni su spontani avanturisti koji dopuštaju situaciji da preuzme kormilo. Umjesto da štede novac, oni ga troše na ‘istraživanje svijeta’, pa čak ako je to istraživanje okretanje runde u obližnjem kafiću. Strijelčevi se vode onom da ‘živiš samo jednom’, čak i ako to znači da će posljednjih sedam dana u mjesecu biti doslovno dinara u džepu.

Vaga

Vagama je najvažnije da se svima dopadnu, čak i ako to znači trošenje novca koji nemaju. Vrlo su lake pri trošenju i lijene pri sastavljanju finansijskog plana, što ih često dovede do problema. Njih to pretjerano ne opterećuje jer im je, na kraju dana, jedino važno da budu prihvaćene i voljene.

Blizanci

Blizanci su izuzetno ekstrovertne i druželjubive osobe koje najviše novca troše na provode i nepotrebne luksuzne stvari. Oni vole ostave utisak da su dobri sa šuškama u novčaniku čak i kada to nije slučaj, što ih na kraju mjeseca dovede do minusa na računu i uvali u dugove, piše “Blic“.

Komentari

komentara