Magazin

U BiH oblačno vrijeme s padavinama, u četvrtak razvedravanje

Napisao H. H.

Danas će u Hercegovini, zapadnoj i jugozapadnoj Bosni preovladavati oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima susnježica ili snijeg.

U ostatku Bosne prijepodne pretežno oblačno, povremeno i ponegdje sa slabom rosuljom, a poslijepodne umjereno oblačno. Vjetar slab do umjeren, u većem dijelu Bosne povremeno i jak, jugozapadni. Dnevne temperature od 6 do 12, na sjeveri i sjeverozapadu naše zemlje do 15 °C.

Sutra se u našoj zemlji očekuje uglavnom pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom. Krajem dana i u večernjim satima u istočnim, centralnim i zapadnim područjima Bosne je moguća susnježica ili snijeg. Vjetar umjeren do jak, prijepodne jugozapadni, a poslijepodne u skretanju na sjeverozapadni. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu do 14, a dnevne od 7 do 13, na jugu i sjeverozapadu do 15 °C.

U četvrtak će, prema prognozama meteorologa, preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Jutro prohladno sa mrazom i maglom po kotlinama. Jutarnje temperature od -6 do 0, na planinama do -14, na jugu od 0 do 4, a dnevne od 3 do 9, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu naše zemlje od 8 do 12 °C.

Komentari

komentara