Magazin

U većem dijelu BiH danas sunčano vrijeme, od sutra nove padavine

Napisao H. H.

Danas su u BiH prijepodne po kotlinama centralne i istočne Bosne očekuje niska oblačnost, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U većem dijelu zemlje pretežno vedro, dok se poslijepodne i prema kraju dana očekuje postepen porast oblačnosti u zapadnim i sjeverozapadnim područjima. Vjetar u Bosni slab južnog smjera

U Hercegovini slab vjetar sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 7 stepena.

Sutra će, prema prognozama meteorologa, preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Sredinom dana se prognozira dolazak padavina sa jugozapada. Ispočetka kiša uglavnom u zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne i zapadnom dijelu Hercegovine, a u ostalim područjima lokalno slaba kiša.

U noći na četvrtak se očekuje jačanje padavina koje će se proširiti na cijelu zemlju. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine južnog smjera. U Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne jako jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -3°C, na jugu zemlji u Krajini od -1 do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 10 °C.

četvrtak se prije podne očekuje oblačno vrijeme sa jačim padavinama, uglavnom kiša, na planinama i snijeg. U Krajini snijeg ili susnježica se prognoziraju i do 500 metara nadmorske visine. U drugoj polovini dana slabije padavine. Od večernjih sati prema kraju dana, uslijed pada temperature zraka, posvuda u Bosni i po nizinama je moguć slab snijeg ili susnježica.

Vjetar u Bosni prijepodne mijenja smjer na sjeverozapad umjerene jačine, a u Hercegovini prijepodne jako jugo, koje će oslabiti od sredine dana. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu zemlje od 7 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 10 do 13°C.

Komentari

komentara