Magazin

Ispovijest popularne voditeljice: “Jela sam jednom u dva dana, padala sam u nesvijest”

Napisao H. H.

Srbijanska voditeljica Ksenija Bujišić nedavno je otkrila kako pati od anoreksije, a sa 23 godine imala je svega 37 kilograma. Danas je uspjela da “dogura” do 40 kilograma, a svoje iskustvo sa ovom bolešću riješila je da podijeli sa javnošću.

Ksenija nikada nije držala dijete, budući da je uvijek imala građu mršavice, ali danas je svjesna psihičkog poremećaja u koji je nesvjesno upala.

“Ja sebi nikada nisam bila toliko mršava kako me je okruženje doživljavalo. Svi su mi govorili da jedem, ali ja sam se uvijek šalila kako djevojke drže dijete, a meni je Bog dao ovako tanku građu. Bukvalno sam jela u nekoliko dana po 2-3 puta nešto malo, onda osjetim glad jednom u nikad, pa popijem čašu Coca-Cole. I stvarno nisam uopšte vodila računa o tome, ni krvna slika se nije pogoršala, sve dok nisam postala konstantno umorna. Kada zaspim ne mogu da se probudim, jer sam iscrpjela sebe maksimalno, da stvarno nisam imala ni atom snage”, rekla je Ksenija.

“Tek kada nam se nešto desi, odlučimo da povedemo računa o tome. Ja sam malo neodgovorna po tom pitanju, jela sam jednom u par dana, samim tim organizam gubi apetit i nemam potrebu ni želju za hranom, ali kada sam vidjela koliko vaga pokazuje, shvatila sam ozbiljnost situacije i odlučila da svoj život iz korijena promijenim”, otkrila je Ksenija za “Blic“…

“Dosta puta sam padala u nesvijest. I tek kada se to desi, ja se onda malo (3-4 dana) uplašim, pa povedem računa, ali to je sve bilo kratkotrajno”, ističe Ksenija, koja i sama kaže da se ponašala neodgovorno, a za kraj dodaje:

“Sve djevojke žele da budu mršave, ali tanka je linija kada iz te neke normalne mršavosti skliznete u bolest.”

Komentari

komentara