Magazin

MISTERIJA TETKE JELENE MARJANOVIĆ: Zatekli smo je na spomen ploči ubijenoj pjevačici, o Zoranu i porodici je rekla samo ovo!

Napisao A. K.

Jelena Marjanović zvjerski je ubijena 2. aprila prošle godine, a njeno tijelo je pronađeno dan kasnije u kanalu na nasipu u Crvenki. Misterija kojom je obavijena ova tragedija intrigira javnost već godinu i po dana. Zbog sumnji u povezanost sa zločinom, njen suprug Zoran Marjanović, u pritvoru je od 15. septembra.

Prema riječima mještana naselja Crvenka, od ubistva pjevačice, ljudi ovaj nasip zaobilaze. U blizini mjesta gdje je pronađeno Jelenino tijelo, porodica je podigla spomen ploču.

 

Dok je Zorica Krsmanović, majka ubijene bila živa, mjesto na kojem je njena jedinica ispustila dušu bilo je uredno, sređeno, sa cvijećem i svijećama. Povremeno je dolazio i Zoran Marjanović, najčešće sa ocem Vladimirom. Kada je Zorica preminula, Marjanoviću su čini se zaboravili na pokojnicu za koju su do skoro imali samo riječi hvale.

 

Ekipa Espresa uputila se ka nasipu kako bismo se uvjerili da li je Jelena zaista ostala zaboravljena od kako je i posljednji član njene porodice, majka Zorica, preminuo.

 

Gusto šiblje i trava sakrili su ploču, pa smo je jako teško uočili. Kada smo prišli imali smo šta i da vidimo. Suho, uvenulo cvijeće, prašina koja pada na fotografiju mučki ubijene Jelene, posljednja svijeća zapaljena ko zna kad…

 

Obraslo u korovu i šipražju, mjesto na kojem je Jelena izgubila život, utjeruje strah u kosti. U trenutku dok se naša ekipa nalazila na mjestu zločina i pokušavala da sazna još nešto o ubistvu Jelene Krsmanović, na nasip se dovezao automobil. Jelenina rođena tetka, njena kćerka i suprug sa malom kćerkicom, tužnog lica i suznih očiji uputili su se ka spomen ploči.

 

Ćutke su prišli mjestu gdje je pjevačica pronađena, poljubili fotografiju pokojne Jelene i u tišini posmatrali mjesto na kome je okončala. Jelenina sestra rekla nam je da je prvi put na mjestu gde je pronađeno tijelo.

 

– Došla sam iz Raške, prvi put sam ovdje, nisam mogla zbog kćerkice. Šta da vam kažem, pretužno je – priča kroz suze Jelenina sestra od tetke. Na naše pitanje, da li su u kontaktu s Marjanovićima i da li planiraju da ih posjete, nije bilo potrebe ni da nam odgovori jer je pogled rekao sve. Ipak ona je bila krtka i odsječna.

 

– Ne, naravno – rekla je pjevačicina sestra.

 

Jelenina tetka, Zoričina sestra, kroz suze je čistila oko spomen ploče i ljubila fotografiju pokojne Jelene. Kratko je rekla da je sve jasno i da nema šta više da se kaže.

 

– Nemam nikakav komentar, Ja sam ovom anđelu bila rođena tetka, vidite gdje je sada. Sva dalja priča je suvišna.

 

Nakon nekog vremena pognutih glava uputili su se nazad ka automobilu i otišli.

(Espreso.rs)

Komentari

komentara