Magazin

Goga Sekulić prekršila američki zakon: Zamalo privedena!

Napisao H. H.

Haris Berković je prije nekoliko mjeseci, o čemu smo pisali, zadržan na informativnom razgovoru u policiji nakon što je vraćen sa aerodroma u Cirihu. Nije imao radnu dozvolu za jedan nastup pa mu je zbog nepostojanja zabranjeno da nastupa. Brzo je pušten sa saslušanja.

Njegova kolegioca Goga Sekulić na njenu sreću nije imala posla s policajcima, ali zamalo.

Trebala je nastupati u Čikagu i još prije nego je iz Švicarske krenula u Ameriku vlasnik objekta u kojem je trebala pjevati naglasio joj je da ne dolazi ukoliko nema radnu dozvolu. Kako nije imala vremena Goga je prešla preko toga i zaputila se u Čikago bez dozvole. I samo što je stigla rekla je organizatoru kako nije uspjela obezbijediti radnu dozvolu na što je on „pobijesnio“,piše expressmag.ba

Odmah joj je rekao kako joj, bez obzira što je prešla toliki put, neće dozvoliti da nastupa jer, ukoliko bi je „uhvatili“ bez neophodnih dokumenata ne samo da bi i jedno i drugo platili novčanu kaznu već bi i krivično odgovarali.

Vidjevši da je vrag odnio šalu, Gogi nije preostalo ništa drugo već da spakuje stvari i prvim avionom se vrati u Cirih. Vlasniku objekta u Čikagu koji joj je puno ranije uplatio kaparu za taj nastup, vratila je novac nemogavši tražiti ni da joj plati avionsku kartu jer je unaprijed upozorena da bez radne dozvole ne dolazi u Ameriku.

Komentari

komentara