Magazin

KO JE SUMNJIČAV PREMA ASTROLOGIJI, A KO HITA DA PROČITA ŠTA MU PORUČUJU ZVEZDE

Napisao H. H.

Većina nas će rado da pročita horoskop na koji naiđe u dnevnim novinama, nekom magazinu ili veb stranici. Svako od nas ima jedinstven i poseban natalni horoskop, baš kao što smo jedinstvene i posebne ličnosti. Onaj popularan, zabavni aspekt astrologije radi s uopštenim informacijama. Evo kako koji horoskopski znak doživljava ovo područje.

Ovan i Lav

Lav i Ovan uglavnom dobronamerno tolerišu astrologiju. Nisu preterano skloni alternativnim disciplinama ili onima koje zadiru u područje delovanja neopipljivih, nevidljivih sila.

Bik i Rak

Bik i Rak mogu da budu pomalo plašljivi kad se radi o astrologiji. Često imaju predstavu da bi mogli da saznaju nešto uznemirujuće, nešto što će da poljulja njihov osećaj sigurnosti. Zanima ih, ali s dužnim oprezom.

Blizanci, Vage i Vodolije

Blizanci, Vage i Vodolije su vrlo racionalni i potrebno im je mnogo informacija, obrazloženja i analiza da bi prihvatili astrologiju. Ipak, kad se uvere u njenu sistematičnost, empirijske metode i lepotu simboličnog jezika, rado će koristiti njene mogućnosti. Smatra se da među astrolozima ima mnogo Vodolija jer su posebno skloni alternativnim načinima razmišljanja i otvoreni svemu što je malo “drugačije”. Kad vazdušni znakovi prepoznaju logičnost i vrednost sistema znanja zvanog astrologija, postaju njeni veliki zagovornici.

Devica
Devica nije preterano sklona astrologiji. Kao strogi profesor na ispitu koji želi da vas obori, postavljaće toliko pitanja dok vas ne uhvati u neznanju. Njena sumnjičavost i kritičnostvrlo se teško otvaraju astrologiji. Ali, ako prepozna preciznost astroloških metoda i njenu efikasnost u ličnom razvoju, lakše će je prihvatiti.

Škorpija

Škorpija jako voli sve što je pomalo tajanstveno, sve što mu pomaže da zadrži kontrolu,prednost nad drugima. Ako astrologija može da produbi znanje i pripremi ga za nevidljive pretnje, svakako je dobrodošla. Škorpije imaju “psihološku” žicu, pa ih astrologija kao način istraživanja tajni ličnosti ili globalnih tokova naše civilizacije jako zanima.

Strelac

Strelac ima veliku potrebu za razumevanjem života, trebaju mu odgovori. Astrologija može da mu pomogne da složi šemu, neku veću sliku svemira i svog mesta i značenja u njemu. Znatiželjno će iskoristiti njene mogućnosti.

Jarac

Jarac, premda vrlo realističan, s obe noge na zemlji, može da pokaže veliko zanimanje za alternativne discipline, poput astrologije, iz vrlo sličnog razloga kao Škorpija. To je pitanje kontrole, znanja i informacija koje će učvrstiti vlastito mesto u svetu, za koje je teško radio. Ali, Jarćevi tu mogu da budu pomalo ekstremni i da pokažu veliko zanimanje ili sasvim suprotno – veliki otpor.

Riba

Potpuno otvorena uma i srca Ribe će da pokažu znatiželju i poštovaće većinu alternativnih disciplina, pa tako i astrologiju. Ribe intenzivno osećaju sve one nevidljive stvari u svetu koji ih okružuje, pa duboko razumeju o čemu se tu radi.

mojastrolog

Komentari

komentara