Poslovni kutak

Jesi li i ti među njima? – Evo zašto studenti padaju ispite!

Napisao admin

Svakom studentu se barem jedanput dogodilo da ode na ispit duboko se nadajući da će se, iako nije dao baš sve od sebe, baš ovaj put sve poklopiti – pitanja i sreća, a i zvijezde. Iako nisi baš veliki fan astrologije – na dan ispita pročitat ćeš čak i dnevni horoskop, rubrika 'uspjeh i posao'.


Učiti (foto: cure.ba)

Šalu na stranu. Pao si ispit. Tražiš krivce. Bezuspješno. Pa evo, možda ti neki od ovih razloga pomogne.

1. Realno, nikada nisi ni prisustvovao predavanju. Ne znaš ni kako profesor izgleda. Ok, na nekim fakultetima predavanja su skroz neobavezna, čak i pomalo out. Ali, ipak – pokušaj doći na barem jedno od njih, uvodno, kako bi saznao informacije potrebne za spremanje ispita.

2. Tvoja 15-minutna pauza od učenja pretvorila se u gledanje filma, a zatim si odlučio kratko odspavati poslijepodne i probudio se – ujutro.

3. Dok si učio, cijelo vrijeme si online na društvenim mrežama te se paralelno dopisuješ s nekoliko prijatelja. I učiš, naravno.

4. Tvoja knjiga uglavnom skuplja prašinu jer uvijek učiš samo iz skripti.

5. Dok si bio na predavanju, nisi previše doživljavao profesora jer si ovisan o online igricama.

6. Jednostavno – online šoping je tvoj najveći porok.

7. U 4 sata ujutro, svega nekoliko sati prije ispita, skužiš da je vrijeme da se krene. Na učenje, ofkors.

8. Srcu ne možeš gospodariti – zaljubio si se i samo ti je ona, ona u mislima.

9. Glavni si partijaner u domu i ne propuštaš niti jedan tulum.

10. Večer prije Dana D nisi mogao ostaviti na cjedilu igrače iz svoga nogometnog tima jer ste igrali jako bitnu tekmu i, gle čuda, pobijedili i ostali feštati do duboko u noć.

11. Oduvijek imaš problema s organiziranjem svoga vremena.

12. Imaš pretrpan raspored i jednostavno, nisi stigao učiti.

13. Happy-hour se pretvorio u maratonski happy-hour.

14. Prisluškuješ ljude u knjižnici dok učiš.

15. I jednostavno – ispit je stvarno bio pretežak.

Dakle, nadamo se da smo te uspjeli nasmijati i odvratiti ti misli od tvoga malog neuspjeha. Ok, sada ti se čini kao ogromna stvar i vjerojatno kriviš sam sebe, ali ne brini, sljedeći rokovi već polako kucaju na vrata i baš taj, sljedeći rok će biti samo tvoj.

Ipak, iako samo ovdje naveli pomalo smiješne događaje – većina njih je zapravo skroz istinita pa ti predlažemo da probaš zaboraviti na društvene mreže ili superkul igrice makar na nekoliko sati i vjeruj nama, isplatit će ti se jer teško da se uspjeh i zadovoljstvo nakon položenog ispita mogu mjeriti s bilo čime. Sretno!

collegemagazine.com

Komentari

komentara