Poslovni kutak Video

Rektor Sead Pašić – Broj studenata i profesora u Saudijskoj Arabiji raste "nevjerovatnom brzinom" (FOTO) (VIDEO)

Napisao admin

U prostorijama Kulturnog centra "Kralj Fahd" u Mostaru Rektor Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru Sead Pašić sinoć je održao predavanja na temu sistem visokog obrazovanja Kraljevine Saudijske Arabije.


Khalid AdDamigha i Sead Pašić (Foto: Haber.ba)

Predavanje je je upriličeno u povodu prošlogodišnjeg posjeta rektora pojedinih BH državnih i privatnih Univerziteta saudijskim univerzitetima na poziv Ministarstva visokog obrazovanja Kraljevine Saudijske Arabije, a u organizaciji saudijske Kulturne misije u Sarajevu, sa kojeg je rektor Pašić prisutnima prenio svoja iskustva o visokom obrazovanju te zemlje.

Rektor Pašić je istakao kako Saudijska Arabija ima velike, vrlo moderno opremljene univrzitete te kako broj studenata i profesora raste “nevjerovatnom brzinom”.

Prisutnim se obratio i Ataše za kulturu Ambasade Kraljevine Saudijske Arabije prof. dr. Khalid AdDamigha, koji je tom prilikom, te izrazio  zahvalnost rektoru Pašiću na posjetu Saudijskoj Arabiji, te njegovoj spremnosti da govori o svojim utiscima i iskustvima stečenim tokom toga putovanja.

Za vrijeme boravka u Saudijskoj Arabiji upriličen je i posjet prijestolonasljedniku saudijskog kralja, princu Selmanu, te brojnim dužnosnicima iz oblasti visokog obrazovanja.

 

Posjet je imao za cilj stvaranje platforme za buduće zajedničke projekte i znanstvenu saradnju između Saudijske Arabije i BiH.

U video prilogu pogledajte izjave koje su tom prilikom dali za portal HABER.ba Ataše za kulturu Ambasade Kraljevine Saudijske Arabije prof. dr. Khalid AdDamigha i Rektor Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru Sead Pašić.

haber.ba

Komentari

komentara