Poslovni kutak

Kako bi ostavile što bolji utisak na kolege – Ponedjeljkom se najduže dotjerujemo za posao

Napisao admin

Stresni ponedjeljak nikome nije drag. Osim što ga mrzimo jer označava kraj odmora i početak radne sedmice, ponedjeljak je iscrpljujući za žene jer pažljivije biraju odjeću, duže se šminkaju i prave frizuru.


Šminkanje (Foto: Cure.ba)

Istraživanje koje je sprovela kozmetička kuća Simple pokazalo je i da standardi uljepšavanja opadaju kako sedmica odmiče. Tako se žene već u srijedu znatno manje dotjeruju.

U istraživanju je učestvovalo više od 2.000 žena, a istraživači su utvrdili da žene ponedjeljkom provedu 39 minuta dotjerujući se, utorkom 32 minute, srijedom i četvrtkom ta procedura traje 29 minuta, dok petkom ponovo ulažemo više truda u uljepšavanje koje traje 33 minute.

Više od polovine učesnica u istraživanju izjavilo je da se sa posebnom pažnjom dotjeruju kada im predstoji važan poslovni sastanak. Osim toga, njih 40 posto reklo je da u njihovoj firmi radi bar jedna žena koja uvijek izgleda besprijekorno, te da smatraju kako ona ustaje u ranu zoru kako bi postigla savršen izgled.

Ako i vi želite uvijek izgledati savršeno, najbolje je da svoju odjevnu kombinaciju pripremite uvečer. Osim toga, navečer biste mogli odlučiti i kakvu frizuru biste mogli napraviti, te kako biste se mogli našminkati, jer će vam na taj način jutarnje dotjerivanje biti mnogo manje stresno i trajat će znatno kraće.

cure.ba

Komentari

komentara